Informació corporativa  -  Participa!  -  Afegir un web  
Pàgina principal > Festes de Primavera > Setmana Santa > Processons de Divendres Sant
 
      Processons de Divendres Sant

  • La processó del Sant Enterrament de Jesús Mort i de la Soledat de Maria a Sineu (Mallorca) - la processó de Divendres Sant de Sineu és una de les processons més espectaculars i multitudinàries de l'illa de Mallorca. Les confraries, que escenifiquen els 12 passos de la Passió de Crist, desfilen precedides per una comitiva de centurions romans a cavall i acompanyades per una colla de trompeters, tambors i cornetes i dues bandes de música. Acabada la processó es du a terme una tradició vinculada a la fi de la Quaresma: anar a menjar frit i porcella rostida als cellers del poble.
  • Processó de la Sanch de Perpinyà - organitzada per la Confraria de La Sanch, recorre el centre de Perpinyà. Els penitents vestits amb les “caparutxes” de color vermell o negre desfilen carregant els “misteris”. L'endemà es poden sentir els tradicionals càntics anomenats “Goigs dels Ous” pel centre de la Vila
  • Processó de la Sanch a Perpinyà - la processó de la Sanch de Perpinyà renova cada any, d'ençà de la seva fundació, en 1416 per Sant Vicenç Ferrer, el seu llarg cortegi de penitents negres encaperutxats a través els carrers estrets de l'antiga capital del reialme de Mallorca. Porten sobre l'espatlla els pesats « misteris » representant l'agonia i la mort del Crist, el sofriment de la Verge, al so dels goigs, cants religiosos catalans. Al cap del cortegi, la Creu dels Improperis, rodejada de tambors coberts de crespons negres i davant el caperutxa vermell que ritma la marxa lenta de la processó al so de la campana de ferro.
  • La Processó de la Sanch - pàgina de Josep Riera, en francés, sobre aquesta processó i la cofraria que l'organitza.
  • Processó del Sant Enterrament a Tortosa - la processó del Sant Enterrament, que surt el Divendres Sant a las l9´30 h amb un únic pas, el del Crist Jacent del Sant Sepulcre de la Catedral, acompanyat de natzarens, penitents i magdalenes, l’organitza el Capítol de la Seu.
  • La Processó del Sant Enterrament de Tarragona - el protocol de la processó del Divendres Sant a Tarragona és complex i variat segons l'assistència de les bandes i acompanyaments musicals, però conserva un ordre que ve imposat per la tradició.
  • La Processó del Sant Enterrament -origen i història d'aquesta processó que cada any organitza la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de nostre senyor Jesucrist de Tarragona.
  • Via Crucis Vivent de Sant Hilari Sacalm - des de fa gairebé més de tres segles, Sant Hilari Sacalm celebra el seu Via Crucis Vivent, una festa declarada d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya. L'hilarienc ha conservat la tradició processional transmetent-la de pares a fills i aquesta tradició s'ha convertit en una manifestació popular que fins i tot, ultrapassa la nostra geografia: molts forasters vénen a Sant Hilari el Divendres Sant per participar en la celebració del Via Crucis.
  • Altres processons de Divendres Sant a: Barcelona (Barcelonès), Procesión de Jesús Nazareno, Nuestra Señora de los Dolores a las 9 horas y la del Cristo de la Expiración. 21 h a l'Hospitalet (Barcelonès), Badalona (Barcelonès), Sabadell (Vallès Occidental), Procesión Jesús de Nazaret y Virgen de los Dolores a Badia del Vallès (Vallès Occidental), Via Crucis i Processó dels Armats i confraries de Mataró (Maresme), Via Crucis de Vilanova i la Geltrú (Garraf), Via Crucis de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), Processó dels Armats a Manresa (Bages), Processó dels Sants Misteris Camprodon (Ripollès), Processó del Sant Enterrament a Reus (Baix Camp), processó i Via Crucis dels Armats de la Sang a Lleida (Segrià), Processó de Divendres Sant a La Seu d'Urgell (Alt Urgell), Processó i Via Crucis de les Torxes a Bellver de Cerdanya (Cerdanya), Processó del Sant Enterrament a Girona (Gironès), Processó a Llagostera (Gironès), Processó a Ripoll (Ripollès), Esterri d'Àneu, Eivissa...

Informació corporativa  -  Participa!  -  Afegir un web        
 
Pàgina optimitzada per navegadors 4.0      
Resolució 800 x 600