Informació corporativa  -  Participa!  -  Afegir un web  
Pàgina principal > Festes de Tardor > Festes Gastronòmiques > Festes del Vi, el Most i la Verema
 
      Festes del Vi, el Most i la Verema

 • Festes del Most
  • Festa del Most a La Granada - web municipal que inclou un apartat dedicat a les festes d'aquest poble i un enllaç a la Festa del Most, amb la tradicional "Pujada del ruc al campanar".
  • Festa del Most de la Ràpita - web d'aquesta festa que té lloc de finals d'octubre a principis de novembre a La Ràpita, a l'Alt Penedès, data de 1973 i l'organitza el Col·lectiu de Joves del poble. Inclou fotografies i textos d'edicions anteriors i els actes més destacats.
  • Festa del Most a Banyeres del Penedès (Baix Penedès) - començà a celebrar-se per primera vegada l'any 1984. Els nens i nenes del poble, amb vestits típics, trepigen el raïm i després de recollir el most es fa una cercavila pels carrers, amb carros i tartanes carregats de portadores. S'acaba la festa a l'església, on té lloc la benedicció d'aquest most.
  • Festa del Most a Font-Rubí (Alt Penedès) - festa que es celebra pels volts del 12 d'octubre, amb la participació popular de grans i menuts en la trepitjada popular de raïm. Els actes se celebren a la Plaça de l'Ajuntament i se centren en la valoració de la verema de l'any.
  • Festa del Most Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès) - es celebra l´últim dissabte d'octubre i inclou un concurs de força basat en els treballs del camp: l'Arrencaceps. La prova està dirigida a esportistes no professionals i compta amb competicions com ara l'arrossegament de tractors, el llançament de ceps, la càrrega del remolc o la prova del porró gegant.
 • Festes de la Verema
  • Festa de la Verema de Sant Fost de Campcentelles - web d'aquesta festa en la qual no han faltat l’arribada dels carros amb el raïm, la pesada de les portadores amb la romana, la trepitjada per part del públic i la mostra d’oficis relacionats amb el vi, amb l’actuació del conjunt. Amb enllaços a les edicions des de 1999.
  • Festa de la Verema a Cubelles - l'elecció de la pubilla de la verema i la pubilla infantil, la mostra de vins i caves de Catalunya, el lliurament dels premis Pàmpols de Plata a persones destacades en la promoció dels productes vinícoles, i el ball de la verema, són els actes més destacats d'aquesta festa que marca, extraoficialment, el final de l'estiu.
  • Festa de la Verema a Artés (Bages) - festa que inclou tot un seguit d'actes: recorregut per la història del vi des de l'època dels romans fins els nostres dies al Bages, sopar i ball de Verema, les aixafades populars de raïm a la Plaça Vella, les actuacions d'esbarts infantils i juvenils de la Catalunya Central, sardanes, subhastes d'ampolles de vi, de cava i de tot tipus d'activitats relacionades amb el món de la vinya.
  • Festa des Vermar a Binissalem (Mallorca) - a finals de setembre, la localitat de Binissalem, una de les zones de producció de vi més importants a l’illa de Mallorca, celebra una de les festes de la verema amb més tradició de les que es fan a les terres de parla catalana. Gairebé una setmana de gresca, menjars populars, concursos i desfilades vinculades al món del raïm.
  • Festa del Vi i la Verema de Verdú (Urgell) - festa que es celebra des de 1994 el cap de setmana vers el 12 d’octubre. La festa mostra la verema, el transport del raïm i l’elaboració del most segons els mètodes tradicionals. L’acte central és "la piada" -premsada amb els peus- del raïm.
  • Festa de la Verema de Raimat (el Segrià) - festa que es celebra la primera quinzena d’octubre. Al voltant del magnífic vi elaborat en aquest poblet, té lloc aquesta original festa que es celebra des de 1989 i en què destaquen la representació mitològica de la serp, el concurs de premsada de raïm i el multitudinari dinar de germanor.
  • Festa de la Verema a Marcovau - festa que té lloc a a mitjans d'octubre.
  • Festa de la Verema de Sitges (Garraf) - festa que es celebra al setembre i inclou un concurs de trepitjar raïm.
  • Festa de la Verema - festa que es celebra a Alella (el Maresme) en època de recollida del raïmi amb el vi com a protagonista. Amb activitats tradicionals, com la tallada del raïm a la Vinya Testimonial, la benedicció del primer most, la trobada de gegants, l'elecció de la pubilla i el correfoc. També s'engloba la fira gastronòmica, la fira d'artesans i la mostra de vins i caves de la Denominació d'Origen Alella.
  • Festa de la Verema a l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà) - festa que es celebra una vegada s'ha acabat la collita, a finals d'aghost o principis de setembre.
  • Festa de la Verema a Els Hostalets de Pierola (Anoia) - festa que es celebra a finals de setembre i que compta amb la tradicional collita popular de raïms, l'esmorzar de pagès, la trepitjada de raïm i la ballada popular de sardanes.
  • Setmana del Cava a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) - web de la Confraria del Cava, que organitza cada any aquesta festa a principis d'octubre (des de 1982).
 • Festes del Vi
Informació corporativa  -  Participa!  -  Afegir un web        
 
Pągina optimitzada per navegadors 4.0      
Resolució 800 x 600