Calendari: Festes d'Estiu > Festivals > Festivals de circ, clown i mim

Fira de circ al carrer

Una de les actuacions

Saludant al públic

Els pallassos enlairen campanars

Un grup de malabars

Durant tres dies la vida dels carrers i les places de la Bisbal s'il·lumina amb el somriure dels pallassos i el vol impossible del trapezi. Un festival per recórrer la vila al ritme de la música de circ i per redescobrir la màgia i la genialitat dels artistes que treballen al carrer.

La Bisbal, capital del circ d'estiu

La Fira de Circ de carrer de la Bisbal, s'inaugura divendres amb una gran cercavila i diversos espectacles, que duren fins passada la mitjanit i que es converteixen en l’avantsala d’un cap de setmana intens quant a actuacions, tallers i sorpreses.

Amb la intenció de fer-los descobrir les interioritats d’aquest món fascinant, els matins de dissabte i diumenge estan dedicats als més menuts. Tallers de maquillatge, trapezi, acrobàcies, malabars… fan que la canalla participi de la Fira en primera línia. Aquests tallers es completen, a primera hora de la tarda, amb espectacles de titelles i circ, que arrodoneixen la màgica experiència del matí. Mims, clowns, acròbates i malabaristes omplen de públic les places de la vila fins al capvespre.

I amb l'arribada de la nit, la Bisbal s’il·lumina, amb tocs d’humor, màgia i irreverència, en diversos escenaris repartits per la vila que fan que els més grans gaudeixin dels artistes que barregen la música i les arts de carrer. Flamenc i malabars, rock i clown, mim i música electrònica converteixen els espectacles en una festa que arriba, la nit de diumenge, al clímax de la clausura de la Fira de Circ al Carrer.

Altres activitats i el Fira Bar

És característic de la Fira oferir al públic d’altres espectacles relacionats amb el circ. D’aquí que, en les darreres edicions, artistes dels gèneres més diversos (papiroflexia, perruqueria…) sorprenguin els visitants en els racons més imprevisibles de la Bisbal.

Un altre dels trets característics de la Fira de Circ al Carrer és la Fira Bar, on diversos artistes ofereixen a l’interior i a les terrasses dels bars de la vila espectacles de petit format. Al llarg de tot el cap de setmana, tots aquells qui proven de prendre un respir es veuen sorpresos per les actuacions que, de manera itinerant, s’encarreguen de recordar-los que la Bisbal està ocupada pel circ.

Antecedents de la Fira

L’any 1997 va néixer la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà de la mà de l’entitat juvenil local Els Nuiks, que en finançà les primeres edicions. Fou a partir del 2000 que l’Ajuntament de la Bisbal i la Diputació de Girona, veient la voluntat de consolidar-la i fer-la créixer, s’incorporaren a l’organització d’aquesta proposta.

En l’àmbit local, la Fira de Circ ha suposat un element dinamitzador pel fet d’estar oberta a la participació de les diferents entitats locals o de persones a títol individual. A mesura que se succeeixen les diferents edicions, la Fira creix quant a nombre de públic i ressò. Així, la primera edició se celebrava durant un dia i oferia cinc actuacions, mentre que en la darrera la Fira ha durat tres dies i s’han programat més d’una vintena d’actuacions, amb una afluència de públic aproximada de 10.000 persones.

Text: Redacció Festes.org

Fira de Circ al Carrer