Calendari: Festes de Primavera > Altres festes de març

Fira de la flor i el planter
Fira per comprar i intercanviar llavors i planter
Salt (el Gironès), Finals de març

Planter

Compra de flors en test

Salt organitza, des de l'any 2008, una fira dedicada a la venda de llavors i planter de flors, i de tot tipus de plantes per a l'hort i el jardí, una activitat que tradicionalment ha tingut molt de renom a la comarca i que en els darrers anys està revifant amb força.

Finals de març i principis d'abril és l'època ideal per trasplantar les llavors germinades del test o germinador al terra de jardins i terrats.

Salt Disposa d'una notable tradició en l'elaboració de planter de tot tipus de plantes, des de les flors a l'horta. Des de fa anys, l'Ajuntament recolza el manteniment de la important zona d'horts que hi ha a les afores de Salt -el Parc de les Deveses- un espai patrimonial d'interès especial perquè alberga els productors de planter de la vila i molts pagesos que practiquen l'agricultura ecològica.

Per això, des de l'any 2008, l'Ajuntament complementa la Festa de l'Arbre amb una fira o el visitant pot adquirir planter de tot tipus de plantes per al seu jardí, hort o terrat.

Fira de planter

La festa s'estructura al voltant d'una fira de productors de planter. Diferents productors i elaboradors de llavors ofereixen els seus productes (llavors i planter) als visitants. En paral·lel es fan tot tipus d'activitats per tal de donar a conèixer els avantatges de l'agricultura ecològica i les varietats hortícoles locals (xerrades, conferències, tallers, etc).

La Fira ha incorporat també la flor, ja que, de fet, sovint els productors de planter d'hortalisses produeixen també planter de flor i la plantació de flors als horts és habitual, no només per una qüestió ornamental, sinó que moltes espècies s'associen favorablement als cultius protegint-se mútuament de les plagues i afavorint la pol·linització.

A més a més, durant tot el cap de setmana, diversos restaurants del municipi ofereixen el "Menú de l'Horta" que inclou plats elaborats amb ingredients de les hortes de Salt.

Ajuntament de Salt
Pl. del President Lluís Companys, 1