Calendari: Festes de Primavera > Altres festes de maig > Festivals de circ

Trapezi

Imatge gràfica del festival

Vehicle-mascota del Trapezi de Reus

Actuació a la Plaça del Mercadal de Reus

Actuació nocturna

A mitjans de maig els carrers, places i teatres de Reus s'omplen de trapezistes, malabaristes, pallassos i altres personatges relacionats amb el món del circ. S'hi celebra una de les fires circenses més importants del país, que cada any representa centenars d'espectacles d'artistes vinguts dels cinc continents.

El Trapezi s’ha convertit en una plataforma de relació entre artistes, programadors i públic, un punt de referència pel món del circ a Catalunya i a l’Estat espanyol.

Durant els dies que dura el festival passen per les dues ciutats els programadors de festivals d'altres indrets, però també més de 80.000 persones que volen gaudir dels espectacles.

El festival de circ Trapezi és un festival organitzat pel Centre d’Arts Escèniques de Reus (CAER), entitat participada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus i Vilanova i la Geltrú. Trapezi forma part també de la relació de certàmens de caire internacional participants per l’Inaem (Instituto Nacional de las Artes Escénicas) i compta amb el patrocini de la Fundación Reale.

D’ençà de la seva recent irrupció al panorama circense català –neix l’any 1997-, Trapezi ha manifestat obertament la voluntat de no ser tan sols un punt de trobada i de dinamització dels artistes i companyies més importants del moment, sinó que, a més, es planteja aportar un segell propi als nous corrents circenses.

El segell Trapezi s’ha convertit en un punt de referència obligat en el món dels festivals i més concretament, en el món del circ. Més de cent companyies, un miler d’artistes i quinze dies d’activitat latent són algunes de les particularitats de la història d’aquesta Fira.

Una fira, que des de l’organització, pren com a punt de partida un viatge cap a la potenciació d’un art, el circ, on el llenguatge de la diversitat és la nota predominant. Diferents tipus d’expressió, mestissatge de cultures i alhora una aproximació a la sensibilitat artística d’arreu del món.

Text: Trapezi. Fira del Circ

Imatges: Arxiu festes.org