Calendari: Festes de Tardor > Festes de Sant Lluc > Fires de Sant Lluc

Fira de Sant Lluc

La fira ramadera

La mostra de bestiar

El recinte firal

La Tractorada

La Fira de Sant Lluc, una fira ramadera que es celebra a Olot des de 1315, omple durant tres dies la ciutat d’un gran nombre d’activitats orientades a preservar el medi ambient, promoure el turisme rural, l’artesania i la ramaderia i s’ha convertit per propi dret en una de les fires més importants d’aquestes característiques arreu de les terres catalanes.

La Fira de Sant Lluc que se celebra des de l’any 1315 a la ciutat d’Olot va ser en els seus orígens una fira ramadera i agrícola lligada a la transhumància dels animals pel Pirineu. En l’actualitat, la Fira ha ampliat els seus continguts i s’ha especialitzat en el medi ambient i la sostenibilitat. Organitzada per Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olot, se celebra el cap de setmana més proper a Sant Lluc i el 18 d’octubre en el recinte Firal.

La Fira té lloc, doncs, en dos moments temporals: el cap de setmana i el 18 d’octubre. Durant el cap de setmana les principals activitats són els tallers i xerrades de sensibilització mediambiental que tracten temes com els residus, la mobilitat, l’estalvi energètic i els animals del nostre entorn. Al recinte firal també es poden veure de forma permanent activitats com el ral·li de cotxes solars, la demostració de vehicles elèctrics, una exposició de tractors antics i un hort d’agricultura ecològica. També hi ha demostracions de teràpies naturals, degustacions de productes alimentaris ecològics, jornades al voltant del turisme de l’oci a la comarca, etc

Un dels actes tradicionals de la Fira és la tractorada que es fa diumenge al matí, una desfilada de tractors antics per diferents carrers de la vila.

El 18 d’octubre, diada de Sant Lluc, se celebra la tradicional Fira Ramadera al passeig de Sant Roc. Al llarg del matí s’instal·len un gran nombre de corrals amb exemplars de bestiar oví, boví i cavalls. Es tracta d'un mercat ramader que s'obre amb un esmorzar de pagès a totes les ramaderies participants.

Ajuntament d’Olot. Àrea de Promoció Econòmica
Olot (la Garrotxa)