Ecosistema: Institucions > Promoció i difusió > Webs i altres directoris

Neix festes.tv
Barcelona (el Barcelonès), 13 de juny

festes.tv

Imatge gràfica de festes.tv

Detall del visor

Coincidint amb la celebració de la setmana forta de la primera Patum declarada per la UNESCO Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat, l’Associació Cultural Rebombori Digital, l’entitat que gestiona aquest indret web es complau a presentar-vos la nostra darrera creació: festes.tv.

Festes.tv és un espai telemàtic que, seguint el cicle festiu al llarg de l’any, recopil·larà, classificarà i emetrà imatges de celebracions festives populars de les terres de parla catalana gravades en video digital.

Festes.tv és accessible a l’adreça http://www.festes.tv i es complementa amb festes.org però presenta el seus continguts exclusivament en format audiovisual. A festes.tv no hi haurà text, només imatges en moviment i música. Tot el contrari que a festes.org.

Cada festa tindrà diferents clips o peces editades, de tres minuts de durada, que se centraran en elements o aspectes concrets, sovint poc coneguts, de determinades festes populars catalanes. També contindrà petites entrevistes a persones que coneguin bé el passat i el present de cada festa. L’objectiu no és fer un documental de cada celebració sino més aviat presentar una determinada mirada sobre la festa, fer-ne una lectura personal creada a base de petites pinzellades.

Festes.tv és una nova iniciativa de l’Associació Rebombori Digital, una associació cultural que té per objectu contribuir al coneixament, difusió i dinamització de les festes populars als territoris de cultura i parla catalana. Es tracta de la mateixa entitat que gestiona i manté actualitzat l’indret web festes.org (http://www.festes.org). En la creació d’aquest nou projecte, han intervingut, fins ara, Manel Carrera (conceptualització), Gerald Puig (disseny gràfic), Carlus Font (filmació i edició clips) i Jordi Collell (programació).

En aquesta primera etapa, festes.tv es desenvoluparà en tres fases. En la primera fase que avui iniciem, la de llançament i posada en marxa de l'espai, el web només conté imatges de la festa de la Patum gravades l’any 2005. És el nostre petit homenatge a la festa i al que va passar l'any passat. En una segona fase, a partir del setembre de 2006, contindrà imatges provinents de l’arxiu videogràfic que festes.org ha anat construint des de l’any 2001. Les imatges són de celebracions festives d’arreu dels Països Catalans i seran classificades seguint el calendari tradicional i publicades just abans de la festa. Més endavant, en una tercera fase, festes.tv s’obrirà a col·laborar amb totes aquelles persones que disposin d’imatges en video, antigues o recents, de les festes del seu poble o ciutat i les vulguin veure editades i penjades a festes.tv.

Com en el cas de festes.org, el nou projecte té voluntat de permanència en el temps i com a ésser viu que és, anirà evolucionant a mesura que les persones que hi som a darrera l’anem construïnt.

Esperem que t'agradi!

Associació Rebombori Digital