Calendari: Festes de Primavera > Altres festes d'abril > Festivals de teatre de carrer

Mostra de Teatre Infantil i Juvenil
Igualada (l'Anoia), abril-juny

Els espectacles de titelles fan les delícies de grans i petits

Tot Circ, un habitual de la Mostra, fa les delícies de milers d'espectadors

Els espectacles de carrer congreguen multituds de joves espectadors

Igualada es transforma cada Primavera en una immensa platea per veure-hi el bo i millor del teatre per a tots els públics que es fa a Catalunya, de la mà de la Fundació Xarxa. Més de 70 companyies repartides en una vintena d’espais escenifiquen a Igualada més d'un centenar d'obres de teatre, dansa, circ, pallassos, titelles, contacontes, cercaviles i màgia.

Si la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega permet copsar les darreres tendències en el teatre per a adults, la Mostra de La Xarxa dóna una imatge precisa del pols del teatre familiar, en la que és la fira teatral més important del seu gènere que té lloc al sud d’Europa.

Sota la direcció artística de Vol Ras, la fira té per objectiu principal dotar de nous espectacles les programacions de teatre familiar de tota Catalunya. Tot i això, tothom qui s'hi acosta, sigui programador o no, també pot gaudir lliurement de les obres teatrals de més qualitat que es fan i desfan al país.

Amb entrada lliure i gratuïta a la majoria d’espectacles, el públic petit i gran pot gaudir de les darreres creacions de Marcel Gros, el Mag Lari, Teatre Nu, L’Estenedor, Teia Moner, Teatre Mòbil, Professor Karoli, Pep Callau, la Companyia Toni Albà, Coco Comín, Tot Circ... Així mateix, amb l’Espai Illes Balears, des del mateix cor de l'Anoia també hi ha la possibilitat de conèixer les propostes més interessants que sorgeixen de les illes.

La primera Mostra va néixer a Igualada el 1990, impulsada pel Moviment Rialles de Catalunya, delegació funcional d’Òmnium Cultural. En un principi, la Mostra va estar organitzada per Rialles, però, quan l’entitat es va dividir en dos, el 1995, la Xarxa va continuar organitzant la fira igualadina i Rialles en va impulsar una de nova a Cerdanyola del Vallès.

Des del 2006, l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) de la Generalitat de Catalunya va incentivar la fusió les dues mostres, potenciant la igualadina, que des de llavors compta amb la implicació de les dues entitats dedicades al teatre per a tots els públics, la Fundació Xarxa i l’Associació Rialles.

Text: Redacció Festes.org

La Mostra Igualada