Calendari: Festes de Tardor > Festes de Santa Llúcia > Fires de Santa Llúcia

Fira de Santa Llúcia
Sant Feliu de Pallerols (la Garrotxa), cap de setmana després del 13 de desembre

Visió general de la fira

Vaques

FiraTast

El cap de setmana més proper al 13 de desembre Sant Feliu de Pallerols celebra la Fira de Santa Llúcia, un dels mercats de productes artesanals i tradicionals amb més història del país.

La fira de Santa Llúcia de Sant Feliu de Pallerols, que se celebra el cap de setmana després del 13 de desembre, té el seu origen l’any 1393. En aquella època congregava mercaders vinguts de Girona, Olot, Camprodon i Vic, que s’hi reunien durant 15 dies per intercanviar els seus productes.

Durant tot el dia, la Fira de Santa Llúcia exposa bestiar, maquinària i artesania en parades de firaires professionals però també de la pròpia gent del poble, que hi ven els productes que elabora.

La fira comença a primera hora del matí amb la sortida de la pedalada popular (des del 1994) i la cercavila que serveix per inaugurar el pessebre de Sant Feliu i també per obrir oficialment la fira-mercat dels productes tradicionals i artesans. Després de la missa solemne hi ha el FiraTast, un tastet de plats cuinats pels restaurants de la vall d’Hostoles.

A la tarda tenen lloc els dos plats forts de la celebració, la Cagada del tió popular i gran botifarrada que compta amb la col·laboració de totes les entitats del poble i que destina tots els ingressos a una entitat benèfica.

Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols
Plaça El Firal, 23