NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 27 d'abril de 2024 | Montserrat | Dia de les relacions Sol-Terra    cerca       subscriu-te   

Ecosistema: Institucions > Promoció i difusió > Publicacions digitals


Fem 20 anys!
Enguany fa 20 anys que va néixer festes.org
Barcelona (el Barcelonès), 23 de març


Un nou calendari


Anys i anys


Estem en construcció permanent


Per molts anys


Celebrem 10 anys a Internet!


A les 10 per molts anys!


 

Enguany fa 20 anys que va néixer Festes.org. El 23 de març de 1999, amb la compra del domini a Internet, posàvem la primera pedra del que, a l'agost d'aquell mateix any, seria la primera versió de l'espai telemàtic.

La història d'aquest indret web comença quan, el 23 de març de 1999, vam comprar el domini www.festes.org. Uns mesos més tard, l'agost de 1999, vam publicar la primera versió de l'espai telemàtic. Aquestes dues fites van ser l'inici d'un apassionant viatge que encara continua. Ara, 20 anys més tard d'haver començat a caminar, toca fer balanç i explicar en què estem treballant.

En primer lloc, durant tots aquests anys, creiem haver assolit en part un dels nostres objectius fundacionals: contribuir a fomentar el coneixement i la difusió de la diversitat de les celebracions festives populars i del conjunt de la nostra cultura popular i tradicional. Avui, afortunadament, les coses no són com aleshores. Quan vam néixer, estàvem pràcticament sols a la xarxa fent aquesta tasca. Avui són nombroses les iniciatives que vetllen per donar a conèixer, des de diferents perspectives i enfocaments, la realitat cultural, rica i plural, del país. I això sempre és positiu.

Tanmateix, malgrat haver passat 20 anys, la raó que ens va fer néixer - la voluntat de dignificar, normalitzar, visualitzar la cultura festiva tradicional sense complexes- continua tenint sentit. Les festes populars són sistemàticament silenciades pels grans mitjans de comunicació públics.

Durant tots aquests anys hem hagut de lluitar molt per seguir endavant, hem ensopegat algunes vegades i també hem hagut d'afrontar tot tipus de dificultats. Ara bé, també hem après molt sobre la cultura del país, hem recorregut molts pobles, hem empaitat moltes festes, hem parlat amb molta gent i hem escrit, fotografiat i filmat tot el que hem pogut. També hem après que aquesta és una carrera de fons, i, sobretot, que encara ens queda molt camí per recórrer, moltes festes per conèixer i moltes coses noves per aprendre i divulgar. Sense aquest convenciment, sense la curiositat per conèixer, ens mancaria l'alè per continuar...

Per això, encarem els propers anys amb les mateixes forces que al principi d'aquesta aventura: amb molts nous projectes en marxa i sobretot amb la feina persistent de mantenir diàriament actiu aquest espai telemàtic.

Bé, res més. De part de tot l'equip, et vull agrair que ens estiguis acompanyant en aquesta aventura!

Manel Carrera i Escudé


  4705 lectures  

   imprimir compartir:   Facebook  google buzz Twitter  







Associació Rebombori Digital
http://www.festes.org/pagina.php?id_sec=...
c/wellington 78 4rt 1a
08018 Barcelona (el Barcelonès)
info@festes.org




Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org