Español/English
Dissabte, 11 de maig de 2024 | Ponç i Anastasi | Dia Europeu del Comerç Just    cerca       subscriu-te

Calendari: Festes de Tardor > Festes de La Puríssima > Fires de torrons

Fira de Nadal i del Torró Artesà
Foc i torrons nadalencs
Cardedeu (el Vallès Oriental), cap de setmana posterior al 8 de desembre

Foc de Nadal

Torró artesà

Els protagonistes d'aquesta fira són les diverses varietats de torrons artesanals -i molt especialment el de Borrego, una creació de Cardedeu- així com un gran foc ritual que és l'epicentre de tot tipus d'activitats nadalenques.

Activitats rituals

La festa comença el dia de la Puríssima amb l'encesa i benedicció del «Foc de la Fira» a l'ermita de Sant Hilari, una flama que és baixada fins l'Església Parroquial de Santa Maria i que serveix a les autoritats per encendre una pila de llenya recollida pels boscos que envolten la vila i que durant aquest dies és l'eix de totes les activitats posteriors.

La fira comença el divendres posterior al 8 de desembre quan els diferents expositors planten, pels carrers i les places del centre històric de la vila de Cardedeu, les parades amb els seus articles tradicionals de Nadal.

Aquests dies de fira hi ha explicació de contes tradicionals, ballades de sardanes i d'altres danses populars, cantades de nadales en viu, elaboració de l'escudella de la fira, animacions, jocs i concursos, etc

Els torrons artesans de Cardedeu

Durant els dies que dura la fira es poden degustar i comprar les diferents varietats del Torró Artesà de Cardedeu tant els més tradicionals (torró de crema, torró de gema cremada, torró de massapà farcit de fruita confitada, torró de pa de Cadis (també amb fruita i fondant), torró dur de crocant, torró tou d'ametlles picades amb mel...) com els més nous (torrons de coco, de nous amb nata, de xocolata i d'altres gustos i ingredients variats...). També es pot provar el Torró de Borrego, una especialitat nascuda a la Fira de Nadal de Cardedeu i que consta d'una combinació de borrego (pasta tradicional del poble), comí i massapà.

El Torró Artesà de Cardedeu és sinònim de garantia i qualitat i s'elabora als establiments pastissers de la població (Domingo Vila, El Llamí, L'Alzina, Piella, i Ricós).

Fira de Nadal i del Torro Artesà
Diagonal Pujades, 13 (Plaça Francesc Macià)