NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 26 d'abril de 2024 | Clet | Dia Internacional contra l'Energia Nuclear    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Èxit de l'espectacle "Catalunya y sus dragones de fuego"
Informa: Eva Sánchez
Dilluns, 11 de maig de 2009 a les 14:36


Villava, Navarra () - El passat dia 1 de maig l'Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya, va organitzar un espectacle a Villava (Atarravia) juntament amb el Govern Foral de Navarra i una empresa de gestió de lleure Artsaia amb l'objectiu de promocionar el bestiari de foc català.


L'espectacle és va celebrar en el marc de les fetes de Villava, vers el 825è aniversari de la seva fundació. Com ells mateixos diuen són 825 anys d'història, cultura i identitat.

L'espectacle va consistir en una plantada a les set de la tarda, en la quan van participar: el Drac de l'Agrupació, el Drac de la Geltrú, el Drac infantil Barrina, els Bessons de la Geltrú, el Cavall de Foc "Lleó" de Llívia, Os i Cavallets "Guilemot" i "Tupineta" de Llívia i el Gallet "Tomaset" de Vilafranca.

A les 21.30 hores del vespre va tindre lloc un cercavila tranquil, en el que van participar totes les besties sense pirotècnia i els tabalers del Drac de la Geltrú, que van ser rebuts amb molt entusiasme.

Un cop finalitzat el cercavila tranquil, va tindre lloc l'espectacle "Catalunya y sus dragones de fuego". Un cercavila amb foc en el que van participar el Drac de l'Agrupació, el Drac de la Geltrú, el Drac infantil Barrina, el Cavall de Foc "Lleó" de Llívia i el grup de maces dels quatre elements del Tomb de Foc de la Geltrú (aire, foc, terra i mar), tant importants i representatius dintre del món del bestiari.

Un cop finalitzat el cercavila pels carrers de Villava, es va entrar a la Plaza Consistorial, on és va fer una presentació de l'espectacle a càrrec del president de l'Associació de Bestiari Festiu de Catalunya, Sete Udina. Va presentar cada figura i va explicar la seva simbologia i característiques dintre de la nostra cultura. Seguit d'una encesa individual de cada bèstia al ritme de la música dels Tabalers de la Geltrú. L'espectacle va arribar a la seva fi amb una encesa conjunta i una traca final, logicament al ritme de la música dels tabals de la Geltrú.

L'acollida que el poble de Villava va mostrar cap a la nostra cultura del foc, va ser molt entusiaste, intensa i propera. Val a dir que la trentena de persones que és van desplaçar fins a Villava, van sentir molt aprop el caliu d'aquesta gent. Els observadors Forals que és van desplaçar dels pobles de les rodalies, van quedar fascinats per l'espectacle i les figures que és van desplaçar fins a Navarra.

Més informació:

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org