NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 27 d'abril de 2024 | Montserrat | Dia de les relacions Sol-Terra    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Amb 25 cursos nous, l’Escola de la Festa renova bona part de l’oferta.
Informa: Anònim, Festcat
Dimecres, 24 de juny de 2009 a les 23:01


Llívia (la Cerdanya) - El director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC), Ramon Fontdevila, i els membres del consell pedagògic de la FestCat, Jordi Bertran i Bienve Moya, han presentat a Llívia les escoles d’estiu de cultura popular d’enguany, FestCat 09.


Llívia acull les activitats de l’Escola de la Festa, el Campus de Cultura Popular i Tradicional, una de les quatre seus de la FestCat, que tindrà lloc del 12 al 17 de juliol. La previsió de cursos i tallers de l’edició d’enguany, la dotzena, inclou un total de 30 propostes, 25 de les quals són totalment noves, com a resposta a la clara voluntat que té l’organització de renovar l’oferta.

En les tres edicions darreres també s’ha renovat el cent per cent el professorat, com a mostra de les potencialitats dels formadors del país. Alguns participants d’edicions anteriors han passat de l’aprenentatge a integrar-se en l’equip de professors, per contribuir també al rejoveniment de l’alumnat, així com a la formació de nous gestors professionals que permetin cobrir les necessitats que emergeixen en el nou mapa sociocultural del segle XXI.

La programació de l’Escola té l’objectiu de descobrir una part essencial del patrimoni del país, el més viu, el que protagonitza i basteix la gent. En aquesta línia, la programació de Llívia potencia enguany la seva mirada cap a la cultura del Pirineu, fent èmfasi en un viatge que abasta des de la Cerdanya fins a l’Aragó, tot travessant l’Alt Urgell i el Principat d’Andorra. Des d’aquests indrets, arriben testimonis individuals, presentacions d’iniciatives i propostes artístiques que reforcen la idea d’aquest eix pirinenc. Un total de 9 cursos i tallers estan directament vinculats a la Cerdanya i els Pirineus.

Els alumnes inscrits poden escollir entre un ventall de propostes que inclouen les arts visuals, la dansa i el ball, el circ, la gastronomia, el foc festiu, la música, la narració oral, el patrimoni ecològic, el teatre, el tèxtil, l’enologia i el teatre. Les sessions de Cafè concert i Cafè, copa... i cultureta, comptaran amb la participació d’alguns catalans nascuts lluny de les nostres contrades, com Patrícia Gabancho o Matthew Tree, que s’han apuntat al fòrum d’idees que cada any inunda l’hora del cafè de Llívia. Les nits a la Vela de l’Acordió estaran amenitzades, entre d’altres, pel Gori Negre –dels Grollers de Sa Factoria-, el Francesc Marimon –de La Portàtil FM-, la Mercè Morera i el Pep Lizandra –de La Sonsoni-, la Núria Lozano i la Cati Plana –de Orquestrina de l’Escola de la Festa-, el Quico el Cèlio, el Noi i el Mut e Ferreries, i el nou circ de Deadós i el Professor Karoli. .

Paral·lelament, la Festcat de la Festa mira enguany amb respecte i alhora amb preocupació la nova directiva europea de pirotècnia, amb la voluntat de contribuir a la sensibilització davant les nostres formes més patrimonials de foc festiu. En aquest sentit incorpora l’ensenyament i la posada en escena de determinades manifestacions identitàries, com la pirotècnia anomenada renaixentista, barroca o de pals, o les falles que ens arriben des de terres andorranes.

Les altres tres escoles de la FestCatT tindran lloc a Esterri d’Àneu, del 12 al 18 de juliol –amb els cursos de l’Escola de Dansa Tradicional-; Horta de Sant Joan, del 13 al 18 de juliol –amb l’Escola de Jocs Tradicionals- i Torroella de Montgrí, del 19 al 25 de juliol –l’Escola de Música Tradicional-.

Trobareu més informació a http://www.festcat09.cat i trucant al 931 132 121.



Més informació: http://www.festcat09.cat/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org