NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 26 d'abril de 2024 | Clet | Dia Internacional contra l'Energia Nuclear    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Banyeres de Mariola representa la Llegenda de Sant Jordi
Informa: Adrià, Associació de la Llegenda de Sant Jordi
Dimarts, 14 de juliol de 2009 a les 14:01


Banyeres de Mariola (l'Alcoià) - La llegenda de sant Jordi, el drac i la princesa va nàixer en 1981: des de llavors ha esdevingut una cita triennal per a tots els públics que enguany fa vint-i-huit anys; una nit de teatre i màgia, música, dansa, foc, emoció. La Nit del Drac!




L'«Associació per a la representació de La llegenda de sant Jordi, el drac i la princesa» es va constituir el Nadal de 1999, després de l'èxit que va tindre la representació d'eixe mateix any. Des de la primera posada en escena, en 1981, no van cessar les veus que demanaven una periodicitat de la Llegenda.

La constitució d'este col·lectiu pretenia donar un recolzament permanent i treballar per garantir la representació en el temps que s'estimara oportú. L'ajuntament de Banyeres es va fer càrrec del patrocini i l'Associació naixia com un pont de contacte entre ell i tots els participants. Caldria, doncs, reunir el major nombre de persones per què donaren suport al projecte amb la seua afiliació i quotes anuals; coordinar i estimular el compromís de tots els participants en les representacions, des dels actors als tècnics; gestionar el material per a cada representació (publicitat, vestuari, escenografia, mitjans tècnics...); sol·licitar i administrar les subvencions d'entitats públiques i privades per costejar part del projecte; fomentar el coneixement de la Llegenda, etc.

Des del seu naixement, l'Associació ha complit la seua funció de faenar per oferir puntualment les representacions al públic, a més de col·laborar en altres projectes com la  intervenció en la XVII trobada d'Escoles Valencianes de l'Alcoià i el Comtat a Banyeres de Mariola, o en la Festa de la Solidaritat al Parc Municipal de Vil·la Rosario, ambdós al 2004. Com a producte turístic que també som, hem estat presents a l'estand de Banyeres a la fira de turisme d'Alacant el novembre passat i, recentment, a la Fira de Turisme de València. La nostra finalitat, en definitiva, és la del manteniment, foment i difusió del que ja s'ha consolidat com una tradició a Banyeres: la representació triennal de la Llegenda.

Ara per ara, és una de les activitats que més gent arrossega al seu darrere dins de Banyeres: l'associació compta amb cent cinquanta socis, a l'’escenificació participen més de dos-centes persones, i en ella es reuneixen més de mil cinc-cents espectadors.

Contacte:

c/ Sant Jordi, 34
03450 Banyeres de Mariola (l'Alcoià)
Telèfon: 96 656 77 66
Correu: llegendabanyeres@gmail.com



Més informació: http://llegendabanyeres.ppcc.cat/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org