NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Els actes amb aigua de Les Santes es mantenen malgrat la sequera
Informa: Anònim, PortalMataro.com
Dimecres, 6 de juliol de 2005 a les 20:43


Mataró (el Maresme) - La Ruixada, les Xeringades i l’Esquitxadeta, tres dels actes més importants de la Festa de les Santes de Mataró també seran possibles després que s’hagués anunciat el contrari. Una solució genial ho possibilita.


En paraules de Jaume Graupera “una idea de bomber ens permetrà tenir Ruixada”. Una setmana després de saber-se que els actes de Les Santes que fan servir l’aigua com element clau no es farien la situació s’ha capgirat. El Patronat Municipal de Cultura ha rectificat la seva decisió inicial i finalment La Ruixada del dia 25, l’Esquitxadeta del dia 26 i les Xeringades del 29 continuaran dins el programa de la Festa Major. La solució trobada no és altra que l’aigua de la Piscina Municipal. Després del beneplàcit del tècnics i també de l’impacte de la notícia de la suspensió dels actes, el PMC va confirmar que l’aigua de la Piscina de l’Avinguda del Velòdrom faria possible els actes ja que s’aprofitarà una aigua que s’ha de llençar igualment.

Cada any es buida l’aigua de la Piscina Municipal –la de sobre el Parc Central– a finals de juliol per tasques de neteja de la instal·lació. Aprofitant aquesta aigua que es llença, es podran cobrir les demandes hídriques que suposen actes com La Ruixada i així, tot i la sequera i la voluntat de no donar la imatge de malbaratament d’aigua, els actes podran seguir el guió habitual. “Tot i que la despesa d’aquests actes és petita, crèiem ètic i pedagògic suspendre’ls com s’ha fet en algunes festes de barri. Ara els mantindrem tot i que continuem fent pedagogia davant la situació de sequera” va afirmar el President del PMC.

Els números donen

De la capacitat de la Piscina Municipal se n’aprofitaran 160.000 litres. La Ruixada en suposarà una despesa de 120.000, les xeringades 30.000 i l’Esquitxadeta del final del Correguspira gastarà 10.000 litres. “Els actes comptaran amb la mateixa quantitat d’aigua de sempre i no es veuran alterats” va assegurar Graupera que va defensar la mesura dient que l’aigua clorificada no serà un problema per l’arbrat del Parc. “Jardineria de l’Ajuntament ha avalat la proposta” va dir i va demanar comprensió als que vagin a l’acte “si són molt sensibles al clor que es posin ulleres”. 

Més informació: http://www.portalmataro.com

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org