NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 26 d'abril de 2024 | Clet | Dia Internacional contra l'Energia Nuclear    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Comença el cicle ‘La cultura popular vista per...’
Informa: Anònim, Fira Mediterrania
Dimarts, 3 de novembre de 2009 a les 13:07


Manresa (el Bages) - El Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació presenta el proper dimecres, 4 de novembre, a les 20 hores, a l’Auditori de Caixa Manresa de la capital del Bages, el primer cicle de xerrades titulat ‘La cultura popular vista per...’, amb la voluntat d’acostar la visió que personatges destacats de l’àmbit cultural, social, esportiu i comunicatiu català tenen de la cultura popular i tradicional catalana.


En aquest sentit, els participants en la proposta, de caràcter mensual, seran personatges ben coneguts del món de la música, la dansa, el cinema, la literatura, el teatre, els esports, la sociologia, la ciència i els mitjans de comunicació que conversaran, a manera de xerrada-entrevista (amb torn de paraules obert al públic, per cloure cada sessió), a l’entorn de la seva particular experiència i contacte amb la cultura popular.

Cicle: La cultura popular vista per...
Dia: Dimecres, 4 de novembre, a les 20 hores
Lloc: Auditori Caixa de Manresa (Manresa / Bages)
Altres: Convida, Carles Santos. Gratuït, accés lliure

Imatge

Aquesta primera sessió, que se celebrarà de manera extraordinària a l’Auditori de Caixa Manresa, a manera de pòrtic de la Fira Mediterrània 2009, tindrà al pianista i compositor Carles Santos com a convidat, en tant que artista encarregat d’obrir de manera oficial la mostra, l’endemà dijous, dia 5 de novembre, al Teatre Kursaal de Manresa.
 
En paraules del director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila, aquest cicle ‘més enllà de l’activisme, pretén guanyar discurs a l’entorn de la cultura popular, tot descobrint -i fent descobrir- que no és una cosa minoritària, patrimoni d’uns pocs, sinó que tothom hi té experiències singulars’. Fontdevila destaca la voluntat de generar un autèntic ‘corrent d’aire des de la perspectiva actual’ que permeti  generar discurs a l’entorn de la cultura popular i tradicional i arribar a segments de la població que en principi podrien semblar impermeables a aquest àmbit: sectors joves, universitaris i pròxims a l’àmbit cultural més generalista.
 
El cicle ‘La cultura popular vista per...’ es realitza en col·laboració amb Vilaweb. És per aquest motiu que un resum del més destacat d’aquestes xerrades serà consultable a través de Vilaweb i Vilaweb TV. Pel que fa al contingut general i desenvolupat de les xerrades, ja en format d’entrevista, es podrà consultar a la pàgina web del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Per últim, Comunicàlia TV i ICat FM se sumen també a la difusió d’aquesta proposta -en el primer dels casos, oferint a les televisions locals adherides a la seva xarxa la possibilitat d’emetre el resum editat de les trobades en format televisiu.
 
L’assistència a les xerrades, que es realitzaran el primer dimecres de cada mes, a les 20 hores, ja a la seu de Vilaweb (Ferlandina, 43, baixos, de Barcelona), és gratuït, així com també l’accés al contingut, parcial o total, de les trobades.


Més informació: http://cultura.gencat.cat/cpcptc/index.htm

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org