NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



La Festa del Renaixement es declara Festa d'Interès Turístic Nacional
Informa: Ajuntament de, Premsa
Dimecres, 27 de juliol de 2005 a les 18:20


Tortosa (el Baix Ebre) - El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Jose Montilla, va anunciar la resolució durant l'acte d'agermanament entre Tortosa i la ciutat francesa de Le Puy en Velay, en presència de l'alcalde, Joan Sabaté, la regidora d'Agermanaments, Jana Muñoz i l'alcaldessa de Le Puy, Arlette Arnaud Landau.


"És un plaer per a mi poder anunciar-los que hem resolt que la Festa del Renaixement passi a formar part de les Festes declarades d'Interès Turístic Nacional del nostre país". Així anunciava el ministre d'Indústria, Comerç i Turisme, José Montilla, el lliurament de la màxima distinció turística estatal per a la Festa del Renaixement, una notícia força celebrada per tota la ciutadania.

L'anunci es va realitzar en el marc de l'agermanament entre Tortosa i la ciutat francesa de Le Puy en Velay, presidit pel ministre. També hi era present bona part del consistori municipal, entre els quals hi havia el regidor de la Festa, Jordi Bonilla, i de l'organització de la Festa, amb el seu director, Enric Roig, i un bon nombre de ciutadans i ciutadanes. Els Reials Col·legis van ser l'escenari escollit per rubricar aquest agermanament iniciat ja fa vuit anys arran de l'intercanvi entre les dues festes renaixentistes tant la del Renaixement de Tortosa com la Fete du Roi de l'Oisseau i que ara pretén establir vincles educatius, socials i culturals, més enllà de la col·laboració amb motiu de llurs recreacions històriques.

La declaració de Festa d'Interès Turístic Nacional va ser la notícia, però, més celebrada, ja que segons va explicar el ministre, gràcies a aquest reconeixement, la Festa passarà a incorporar-se a les activitats de promoció que organitza la Secretaria General de Turisme com l'elaboració de publicacions, pàgines web i campanyes publicitàries al mercat exterior. El ministre va exposar àmpliament quins eren els motius que havien portat a declarar la Festa del Renaixement d'interès nacional. "Em consta que l'esforç dut a terme per Tortosa per donar impuls a la Festa del Renaixement és elevat.

Un esforç adreçat a l'assoliment de dos objectius principals: el primer, la recuperació del nucli històric de la ciutat, reactivat gràcies a la Festa del Renaixement, i la revitalització del sentiment d'orgull i de pertinença a aquest territori a través del coneixement del passat." El ministre va continuar dient: "Estic convençut que, amb la celebració periòdica d'aquesta Festa del Renaixement, Tortosa assolirà un lloc prominent entre els municipis considerats exemplars, tant per la seva capacitat de mobilització i implicació de la ciutadania, com per la seva capacitat de promoció del territori que li és propi, a través d'una pensada innovadora.Es tracta d'un municipi que, lluny de voler deixar el seu passat en l'oblit, és capaç de mirar enrere i treure'n fruit pel demà".

L'alcalde, Joan Sabaté, va rebre aquest nomenament amb molta satisfacció per l'esforç que s'ha realitzat durant aquests deu anys de la festa que l'han consolidat i l'han convertit en un dels actius turístics, patrimonials i econòmics tant de Tortosa com de les Terres de l'Ebre. En aquest sentit, l'alcalde va valorar que aquesta distinció permetrà "promocionar encara més la ciutat arreu del món".

Font: Tinetdigital.org


Més informació: http://www.tinetdigital.org

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org