NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 2 de maig de 2024 | Celestí    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Es presenta un nou llibre sobre Joan Amades
Informa: Ramon Nadal, Edicions Andana
Divendres, 8 de gener de 2010 a les 17:32


Vilafranca del Penedès (l'Alt Penedès) - Sant Quintí de Mediona acollirà, el proper diumenge 17 de gener, la presentació del llibre "Joan Amades i Gelats. Del Raval a la llegenda", un nou llibre sobre la figura d'aquest folklorista català.


El llibre "Joan Amades i Gelats. Del Raval a la llegenda" ha estat escrit per  M. Teresa Sadurní i Joan Serra i publicat per Edicions i Propostes Culturals Andana.



M. Teresa Sadurní Hill
(Santa Fe del Penedès, 1961)
És mestra, llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i màster en Història Contemporània per la Universitat Pompeu Fabra. És membre de l’Institut d’Estudis Penedesencs i fundadora i patrona de la Fundació Joan Amades, amb seu a Sant Quintí de Mediona. Ha col·laborat en el projecte «Tots els noms» de recuperació de la memòria històrica impulsat per l’IEP i ha realitzat diferents col·laboracions dins de l’àmbit de la cultura popular, amb la xerrada «Ciutadà Amades» i l’espectacle de petit format Cantant Amades. Ha publicat, com a coautora, els llibres Santa Fe del Penedès: un municipi històric al cor del Penedès (1994), Sant Quintí de Mediona (Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, 1999) i Sant Quintí de Mediona. Imatges i records (Viena-Columna, 2000).

Joan Serra Arman (Barcelona, 1963)
És professor de Geografia i Història. Ha publicat, com a coautor, els llibres Sant Quintí de Mediona (Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, 1999), Imatges i records (Viena-Columna, 2000) i, en solitari, Cròniques del vent absent (Cadí, 2004). Ha pronunciat conferències sobre història local i cultura tradicional i popular. És columnista del setmanari El 3 de Vuit i col·laborador a la Cadena SER (Penedès-Garraf) en temes d’història i cultura tradicional i popular. Ha obtingut els premis literaris Joan Perucho (2002) i Francesc Candel (2004). Des de l’any 2001 és membre del patronat de la Fundació Joan Amades.


La presentació del llibre forma part dels actes de cloenda de l’Any Amades, una commemoració  que s'ha celebrat durant tot el 2009 coincidint amb el 50è aniversari de la mort de Joan Amades. Tot aquest conjunt d’activitats vinculades a l’Any Amades culminaran aquest diumenge a diferents poblacions de casa nostra i, de manera molt especial, a Sant Quintí de Mediona, població amb la qual Amades va mantenir uns vincles molt especials tant familiars com d’estudi.

L'acte tindrà lloc a la seu de la

Fundació Joan Amades
Passatge Gaudí 8
Sant Quintí de Mediona
fundaciojoanamades@hotmail.com


Més informació: http://www.telefonica.net/web2/fundaciojoanamades/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org