NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 27 d'abril de 2024 | Montserrat | Dia de les relacions Sol-Terra    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Comença el micromecenatge per a finançar el nou llibre de Festes.org
Informa: manel, Rebombori Digital
Divendres, 15 de juny de 2018 a les 12:30


Barcelona (el Barcelonès) - S'ha obert el Verkami per finançar el quart volum de la col·lecció "Els llibres de Festes.org", que estarà dedicat de forma monogràfica a les festes del mar.


Quart volum de la col·lecció “Els llibres de Festes.org”

Aquest és el quart volum de la col·lecció “Els llibres de Festes.org” en els que Manel Carrera i Escudé, director d’aquest espai web de referència del sector festiu, publica part del material recollit durant els seus ja quasi 20 anys d’existència a Internet. Es tracta d’una col·lecció de llibres de gran qualitat, fruit d’anys d’estudi i dedicació, amb un important component fotogràfic i una especial atenció als textos, amb abundants referències històriques i etnogràfiques de les festes que hi apareixen.



Les festes al mar

El “Calendari de festes del mar” serà un llibre inèdit fins ara. Tot i que hi ha alguns articles dispersos en publicacions locals sobre aquesta temàtica, mai fins ara ningú s'havia proposat de recollir, en un sol llibre, tot el patrimoni festiu marítim.

Imatge

El llibre recollirà prop de tres-centes festes populars del calendari tradicional que estan, directa o indirectament, relacionades amb el mar. El lector hi trobarà les festes dels pobles i ciutats de la costa, que contenen cercaviles amb gegants pescadors, mariners o indians, balls populars, actuacions de bestiari festiu marí i d'altres personatges fantàstics sorgits de les profunditats, curses d'embarcacions auto-construïdes i regates de tot tipus d'embarcacions de navegació (vela llatina, llaguts, surf, patí català)...


Hi haurà festes molt tradicionals, amb segles d'història, com les conegudes processons marineres i els aplecs en ermites dedicades als protector de pescadors, mariners i navegants, com Sant Pere, Sant Elm i la Mare de Déu del Carme, així com altres divinitats, maresdedéu i sants, guardians de lloc. Però també hi haurà festes relativament noves, vinculades al turisme, al lleure i a la restauració, com les festes d'indians.

Imatge

Començant per l'hivern, i seguint el curs de l'any, el llibre explicarà les particularitats que tenen les festes del calendari tradicional (Nadal, Carnaval, Setmana Santa, Sant Joan...) als municipis de la costa, amb actes com les Desembarcades dels Reis d'Orient per mar, les fogueres de la  revetlla de Sant Joan a la platja, els primers banys de l'any...

Imatge

El principal objectiu d'aquest llibre és contribuir a donar a conèixer l'extraordinària diversitat d'expressions festives que ha generat la secular relació entre la gent que viu als pobles costaners i el mar, oferint una visió panoràmica com més amplia millor.

Imatge

Un llibre finançat amb micromecenatge

Com els altres tres llibres de la col·lecció, el "Calendari de festes del mar" es finançarà amb micromecenatge a través de la plataforma Verkami. Tothom qui ho desitgi pot ser mecenes d'aquest llibre, fent una aportació a canvi d'un o més exemplars del llibre. Les aportacions es poden fer a nivell individual o bé com a col·lectiu (com a entitat, ajuntament, empresa...).


El procés de micromecenatge ja ha començat i durarà fins el proper 24 de juliol. La informació complerta del projecte i les diverses opcions disponibles per a fer-se mecenes és aquí:

Verkami- Calendari de festes del mar
http://vkm.is/festesdelmar



Més informació:

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org