NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



L'Escaldàrium de Caldes de Montbui canvia d'ubicació
Informa: Ramon Solé, Ball de Diables de Caldes de Montbui
Dimecres, 27 de juny de 2018 a les 22:52


Caldes de Montbui (Vallès Oriental) - El canvi d'ubicació és la principal novetat d'enguany de l'Escaldàrium, la Festa del Foc i l'Aigua de Caldes de Montbui. També s'estrena una nova edició del CD amb la música de la festa, que inclou per primera vegada una versió en directe.


El canvi d’ubicació a la zona esportiva Les Cremades és la principal novetat de la 24a edició de l’Escaldàrium. Per primera vegada la Festa del Foc i l’Aigua de Caldes de Montbui, que tindrà lloc el dissabte 14 de juliol, no es farà a la plaça de la Font del Lleó (actualment en obres) i això comportarà diversos canvis d’ubicació, no només pel que fa a elements de la festa sinó també de diversos actes previs.

S’han hagut de canviar les ubicacions d’elements com la tarima dels tabalers, la sortida del Pal·li i les bruixes, les pantalles gegants o el punt de sortida i arribada de la Godra per adaptar-se a l’aparcament de Les Cremades. La superfície d’actuació serà semblant a la de la plaça, si bé l’espai al voltant serà més ampli i podrà acollir més espectadors. Així mateix, els controls de seguretat estaran a la plaça de Taunusstein, únic accés a la zona de la festa. D’altres canvis d’ubicació afecten els actes previs com l’Escumàrium (es trasllada a la plaça de Catalunya), l’execució de les Bruixes (començarà al pont romànic), la carretillada infantil (a la zona esportiva Les Cremades), la cercavila de les entitats (de la plaça de l’Església a la Onze de Setembre), el Sopàrium (parc de Can Rius) o el guarda-roba i guarda-bicis (a la plaça de Taunusstein).

D’altra banda, enguany hi haurà dues activitats noves: el Vermut del Foc i l’Aigua, dissabte de 12h a 14h a l’ateneu Molí d’en Ral, i el dinar popular obert a tothom, dissabte de 13h a 15h a la zona esportiva Les Cremades.

També, durant la festa es faran dues campanyes de prevenció de les agressions sexistes i dels excessos d’alcohol i drogues; en els dos casos, hi haurà diversos punts informatius.

LA TERCERA EDICIÓ DEL CD INCLOU PER PRIMER COP UNA VERSIÓ EN DIRECTE

Una altra novetat d’enguany és la tercera edició del CD amb la música de l’Escaldàrium, escrita pel músic i diable calderí Solé. Per oferir elements diferents de les anteriors edicions, evolucionar el producte i fomentar d’aquesta manera tant la nova venda com el col·leccionisme, el nou CD serà més fidel a l’estructura de la festa que es viu a la plaça, incloent els fragments dels narradors (a càrrec del molletà Martí Matute) i les rialles de les bruixes. A més, s’inclou una versió en directe d’Invocació, una de les danses més populars del repertori; és la primera vegada des que s’edita la música de l’Escaldàrium en CD que s’inclou una versió en directe, en aquest cas gravada de la festa de 2013. El llibret del CD també presenta un disseny molt renovat, obra de Pep Gaspar, amb més pàgines i ple d’imatges espectaculars.

D’altra banda, el director musical de l’Escaldàrium, Ramon Solé, va anunciar que l’any vinent un dels elements commemoratius del 25è aniversari de la festa serà la gravació en CD de la música de l’Escaldàrium de Cambra, que es compon de versions de les danses per a grup instrumental acústic i de petit format i que s’interpreta en directe cada any una setmana abans de l’Escaldàrium. Solé va explicar que per finançar aquest projecte s’impulsarà una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami i que s’anunciarà durant el concert de l’Escaldàrium de Cambra, el divendres 6 de juliol al vespre al Molí de l’Esclop. Amb aquesta acció, la colla es proposa reunir els, aproximadament, 1.700 euros que costarà la gravació i edició del CD.

SERÀ UN ESCALDÀRIUM DIFERENT”

El regidor de Cultura, Isidre Pineda, va apuntar que el canvi d’emplaçament de la festa propiciaria “un Escaldàrium diferent, ni millor, ni pitjor”, i es va mostrar convençut que l’esdeveniment serà un èxit com sempre perquè “ja ha assolit la maduresa suficient com per garantir-ho”.


Més informació: http://www.escaldarium.com

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org