NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 20 d'abril de 2024 | Oda    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



108 entitats organitzen Santa Tecla 2005
Informa: Jordi Bertran Luengo, Ajuntament de Tarragona
Dijous, 8 de setembre de 2005 a les 12:55


Tarragona (el Tarragonès) - 108 entitats (22 més que l’any passat) programen 458 actes en 94 espais diferents, amb artistes i companyies procedents de nou països (Alemanya, Àustria, França, Itàlia, Japó, Marroc, Regne Unit, Singapur i Estat espanyol) entre els dies 16 i 25 de setembre, en una edició en què la música i la seqüència ritual comparteixen protagonisme, al costat de les arts visuals, que augmenten el pes específic a través de la mostra de creadors Cíclops (que creix en dies) i la consolidació del Festival @rt-e amb molta més participació visual.


L’única festa major de Catalunya que gaudeix de la doble consideració d’interès nacional atorgada per la Generalitat i d’interès turístic estatal atorgada pel govern central, ha presentat les seves activitats, dissenyades a partir dels criteris de qualitat artística, diversitat de continguts, equilibri d’estils, i un arc enorme de públics a qui satisfer. Les Festes de Santa Tecla 2005 mostraran la seva cara més oberta i plural a través de l’àmplia i diversa programació musical, que pivotarà al voltant de quatre eixos. Els macroconcerts seran majoritàriament gratuïts: el concert inaugural tindrà marca de Països Catalans amb la suma de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries + la Banda La Romàntica del Saladar (divendres 16); els seguiran Els Pets, un concert amb segell tarragoní (dissabte 17); Chambao, un diamant per a tots els públics que s’ha enfilat en les llistes de vendes (dia 20); i les músiques contundents a càrrec dels metàl·lics Hamlet (dissabte 24). Pereza (dia 16) protagonitzarà l’única concert de pagament en una de les bandes que millor combina bona crítica i venda d’èxits en el panorama musical estatal.

Les músiques independents a l’espai Margalló (parc de les tres Granotes) cerquen l’equilibri entre el hip hop i el rock: la festa del desè aniversari de la productora local Anima’t, amb Cycle, un dels grups sensació de l’any (16); el 10è reggae&ska splash, amb el cantant africà afincat a París Lyricson & Jam Downers (17); el hip hop més actual amb Tote King i R de Rumba (18); el pop dels inclassificables Astrud (19); el rock social des de Carabanchel amb Vacazul (20); el grup revel·lació de l’escena indi catalana Mishima (21) i una dotzena de formacions de la demarcació tarragonina dins el programa D.O. Tarragona (dies 22, 23 i 24).

Les músiques ètniques i folc a l’espai Savina (plaça del Rei) combinen artistes procedents de diferents cultures, amb la presència destacada d’alguns noms de nivell internacional: la percussió de Tactequeté (dia 16), la veterana formació catalana El Pont d’Arcalís (dia 17), la figura italiana de l’acordió Riccardo Tesi & Banditaliana (dia 18), la trempera de La Carrau (dia 19), la producció dels festivals d’Agadir –Magrib- i Vic Connexió Argan (dia 20), la sorprenent cantant tarragonina de boleros Marta Alonso & Cañambrill (dia 22), la gallega Susana Germade (dia 23) i els valencians d’Al Tall en el seu trentè aniversari (24).

Les músiques electròniques i avançades -amb la denominació @rt-e- seran els dies 22, 23 i 24 en un escenari que arriba a la seva tercera edició i que consoliden la seva ubicació als Jardins del Camp de Mart. Hi destaca especialment l’artista originària de Singapur Gayle San.

Pel que fa a les propostes teatrals, tindran l’humor com a gran protagonista amb la plaça Freaky ( dies 19, 20 i 21 ) amb Escarlata Circus, mentre que l’irreverent Carles Flavià i Los Modernos seran al Teatre de la Cooperativa Obrera. Paco Moran i Joan Pera amb Matar al presidente ompliran el Teatre Auditori del Camp de Mart dilluns 19, que també veurà el musical revival Dirty Dancing divendres 16. L’espai circenc el completarà Circ Cric que instal·larà la seva vela als jardins del Parc de la Ciutat, precisament en les dates en què rebrà el Premi Nacional de Circ.

L’espai més singular serà el jardí del Teatre Metropol, que acollirà la producció Morir a Bagdad, un espectacle en un cementiri imaginari en què els actors i actrius s’ubiquen a l’interior d’una trentena de taüts

L’apartat més patrimonial tindrà algunes perles molt especials. S’ha organitzat una diada castellera extraordinària –diumenge 18- amb el duel entre els Castellers de Vilafranca del Penedès –més potents que mai- i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que reprèn el costum d’actuar a la ciutat que li va veure fer construccions mítiques com el quatre nou sense folre en el segle XIX, a més de les puixants colles Xiquets de Tarragona i Colla Jove Xiquets de Tarragona. També s’incorporen a la Santa Tecla Petita, la reproducció dels elements més ancestrals de la celebració per part de les nenes i nens de la ciutat, els gegantets Negritos, mentre que es crea un acte nou, el Pregó Petit, ja que durant els primers dies de col·legi les nenes i nens del CEIP Cèsar August treballaran els valors del civisme, la convivència, la solidaritat, per entre tots crear el text que el dia 19, hores abans que surti el Seguici Petit, servirà per donar el tret de sortida a la festa dels més menuts.

L’empresa japonesa Tamaya, que va mostrar-se com una de les més innovadores de les darreres edicions del concurs internacional de focs, protagonitzarà el Castell de Focs de Santa Tecla el 23 a la nit. Serà la primera vegada que a l’Estat espanyol una empresa japonesa dispari el castell de focs d’una festa major.


Més informació: http://www.santateclatarragona.com/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org