NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Acte de commemoració institucional de la Diada Nacional de Catalunya al parc de la Ciutadella
Informa: Anònim, Parlament de Catalunya
Dijous, 8 de setembre de 2005 a les 16:35


Barcelona (el Barcelonès) - El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i el president del Parlament, Ernest Benach, presidiran diumenge l'acte de commemoració institucional de l'Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, que tindrà lloc al passeig dels Til·lers del parc de la Ciutadella a les 12:00 hores.


L'acte institucional, que organitzen el Parlament i el Govern, tindrà un format molt semblant a l'estrenat l'any passat. Novament, serà obert als ciutadans que hi vulguin assistir. Començarà a partir de les dotze del migdia, un cop fetes les tradicionals ofrenes florals al monument de Rafael Casanova.

És prevista l'assistència dels membres de la Mesa del Parlament, dels presidents dels grups parlamentaris, dels membres del Govern i de diverses autoritats.

Els Mossos d'Esquadra participaran de nou amb una formació de gala. En el programa s'hi inclouen les actuacions de Maria del Mar Bonet, de l'Orfeó Català acompanyat de l'Orquestra Simfònica Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya, de Mayte Martín i de Josep Carreras. L'acte serà narrat per l'actor Josep Maria Pou.

En aquesta ocasió serà l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat l'encarregat de lliurar la bandera catalana que s'hissarà al final de l'acte i que portarà l'alcaldessa, Montserrat Gibert. Al municipi del Baix Llobregat reposen les restes de Rafael Casanova. Aquesta ciutat, a més, va acollir l'Onze de Setembre de 1976 la primera manifestació popular de commemoració de la Diada Nacional després de l'acabament de la Dictadura. L'any passat va ser Organyà el municipi que va aportar la bandera catalana del seu ajuntament amb motiu dels 800 anys de les Homilies d'Organyà.

Una de les novetats de l'acte d'enguany serà la interpretació de l'himne nacional, Els segadors, arranjat per a aquesta ocasió per Antoni Ros Marbà, que dirigirà l'Orfeó Català i l'Orquestra Simfònica Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Desenvolupament de l'acte

A les dotze del migdia, el president de la Generalitat i el president del Parlament accediran a la tarima presidencial situada al passeig dels Til·lers.

Una formació de gala de l'escamot d'honors dels Mossos d'Esquadra entrarà al passeig dels Til·lers mentre s'interpreta la versió instrumental per a gralles i timbals, de l'Aula de Música Tradicional, del romanç popular del segle XVII Catalunya comtat gran, arranjada per Rafael Subirachs.

En arribar a l'escenari, a la part central del passeig, els mossos d'esquadra se situaran en formació a prop del pal de la bandera. L'alcaldessa de Sant Boi, acompanyada de tres joves nascuts l'11 de setembre de 1976 (Alberto, Sílvia i Yolanda), lliurarà la bandera catalana al president del Parlament, que la traspassarà al president de la Generalitat, el qual la lliurarà al cap de l'escamot d'honors dels Mossos d'Esquadra.

La cantant Maria del Mar Bonet interpretarà «Lo pi de Formentor». L'Orfeó Català, acompanyat de l'Orquestra Simfònica Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya, interpretarà la cançó popular «El rossinyol». Després, la cantant Mayte Martín interpretarà «Vidalita».

Es recitarà un poema de Vicent Andrés Estellés, inclòs en el Llibre de meravelles, amb cinc accents diferents. El poema serà recitat per Xavier Pujolràs (Girona), Enric Llort (Manresa), Mercè Lleixà (Tortosa), Isabel Cabós (Lleida) i Antoni Calbetó (Vall d'Aran). En acabat, es recitarà el poema «Himne d'era Val d'Aran», de Franciscu Nart, amb la veu d'Antoni Calbetó.

Tot seguit, el tenor Josep Carreras interpretarà la cançó tradicional «L'emigrant», acompanyat de l'Orquestra Simfònica Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya, dirigida per David Giménez Carreras.

L'acte finirà amb la interpretació de la versió d'Els segadors arranjada per Antoni Ros Marbà que farà l'Orquestra Simfònica Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya, dirigida pel mateix Ros Marbà. Durant la interpretació dos mossos d'esquadra hissaran la bandera nacional.

El cap de la formació de gala s'acostarà a la presidència, donarà novetats i demanarà autorització per a marxar. En el moment en què la formació dels Mossos d'Esquadra abandoni la tarima central, els presidents de la Generalitat i del Parlament es retiraran i l'acte es donarà per acabat.

Des de diversos indrets del parc de la Ciutadella, els trabucaires dispararan salves i sonaran les gralles i els timbals.

Més informació: http://www.parlament-cat.net

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org