NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 26 d'abril de 2024 | Clet | Dia Internacional contra l'Energia Nuclear    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Vallfogona de Riucorb, poble de conte per un dia
Informa: Alba Llobet, Festival de narrativa oral
Dimarts, 26 de juliol de 2011 a les 17:16


Vallfogona de Riucorb (la Conca de Barberá) - El proper 30 de juliol tindrà lloc la tercera edició del Bla Bla, Festival de narrativa oral de Vallfogona de Riucorb. El certamen torna després de dos anys de pausa gràcies a la iniciativa d’un grup de valllfogonins que compta amb el suport de l’Associació Cultural Unió Esportiva de Vallfogona, l’Ajuntament de Vallfogona de Riucorb, el Departament de Cultura, la Diputació de Tarragona i la Fundació Lluís Carulla.


El tret de sortida del festival serà a les 12 del migdia a la plaça del Bar, on la contista igualadina Anna Garcia explicarà contes per abans d’anar a dinar. Tot seguit els assistents que ho vulguin podran participar a l’activitat tu em dónes un conte i jo et dono el meu. Es tracta d’un punt de trobada en què cada persona haurà de portar un conte per intercanviar-lo amb el d’algú altre. No serà fins a les 6 de la tarda que arribarà el gruix de l’activitat de la jornada: la plaça del Bar serà el punt de partida d’una cercavila que ens farà descobrir el racons més emblemàtics del poble mentre, acompanyats dels Grallers de la Barra i dels nens i nenes que portin instruments de fabricació pròpia, anirem descobrint contes d’aquí i d’allà.

La primera parada de l’itinerari serà en un punt molt pintoresc del poble, al costat d’una font on Susana Tornero ens cantarà cançons i històries que s’explicaven als safarejos. Tot seguit Arnau Vinós farà conèixer al públic assistent les llegendes de la figura del rector de Vallfogona. Una passejada per contes de tradició oral ambientats a Itàlia, Suïssa i Catalunya posarà el punt final a la cercavila. La jornada es clourà a les 11 de la nit amb l’espectacle D’aquells boleros, aquests contes, interpretat per l’actriu Mònica Torra i el músic Ildefons Alonso. Mentre el públic degusta una copa de vi Comalats escoltarem les històries que s’amaguen darrere d’alguns boleros: històries d’amors estranys, d’amors impossibles, de passions desenfrenades… totes elles macerades amb un toc d’humor, emotiu i tendre.

A banda de la programació, es podrà participar al concurs El misteri del rector de Vallfogona en què qui aconsegueixi resoldre l’acrònim que va escriure Francesc Vicenç Garcia, el famós  rector de Vallfogona, entrarà en el sorteig d’un lot de llibres i quatre entrades al Museu de la Vida Rural. També en format concurs, però a través de la pàgina de Facebook (www.facebook.com/BlaBla.festivaldecontes)  tindrà lloc el Concurs de Microcontes del Bla Bla. El jurat, format per Lluís Foix, Màrius Serra i Isabel-Clara Simó, s’encarregarà d’escollir els tres autors guanyadors.

Tots els actes del Bla Bla són gratuïts i a banda de potenciar la participació dels infants a través d’un taller de creació que servirà per decorar els carrers del poble durant la jornada pretén que petits i grans visquin una experiència fantàstica en una Vallfogona que es transformarà en poble de conte per un dia.



Més informació: http://www.vallfogona.altanet.org

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org