NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 27 d'abril de 2024 | Montserrat | Dia de les relacions Sol-Terra    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



L'artista gironí Joan Mateu, autor del cartell de Fires de Sant Narcís 2011
Informa: anna, Ajuntament de Griona
Dimecres, 28 de setembre de 2011 a les 13:11


Girona (el Gironès) - "Una interpretació molt lliure de la Catedral de Girona, com a emblema de la ciutat". Així ha definit aquest matí l'artista Joan Mateu la composició gràfica que enguany serà el cartell de Fires de Sant Narcís.


L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha agraït la tasca del que ha definit com a "un dels grans talents del nostre art, amb gran capacitat d'internacionalització" i també ha anticipat que amb aquesta obra es tanca un procés de designació de l'autor, ja que a partir del proper any s'obrirà un concurs obert amb noves bases.

En la mateixa presentació davant els mitjans de comunicació, l'alcalde ha aprofitat per anunciar que el periodista Martí Anglada (família de les bicicletes Can Birulés) serà el pregoner de les Fires de Sant Narcís, que se celebraran del 28 d'octubre al 6 de novembre. Puigdemont ha destacat que Anglada és una persona molt vinculada a Girona i un periodista d'una llarga trajectòria.
Imatge

Sobre l'autor del cartell


Joan Mateu i Bagaria és nascut a Salt (1976). S'ha format amb arts aplicades al mur i disseny a l'Escola d'Arts i Oficis de la Llotja (Barcelona) i també amb un monogràfic de pintura a la mateixa escola. Aquest any ha estat guardonat amb el premi Business for Art del certamen Arte Laguna Prize de Venècia (Itàlia), així com amb el premi Personal Exhibition Prize de la Galeria Gagliardi de San Gimignano (Itàlia). Aquest any també ha exposat les seves obres a la galeria El Claustre de Girona i Figueres, a la galeria El Quatre de Granollers, a la cinquena edició de Arte Laguna de Venècia i a la galeria Barnadas.

Sobre el pregoner

Martí Anglada i Birulés va néixer a Girona el 1949, a la Gran Via de Jaume I (Can Birulés de les bicicletes). És llicenciat en Dret i en Periodisme. Ha estat fins fa poc corresponsal europeu de TV3 (Televisió de Catalunya), destinat a Brussel·les i Berlín. Abans, havia estat cap d'Internacional de TV3. També va ser corresponsal a l'Orient Mitjà, Itàlia i la Gran Bretanya (1977-84) per al diari La Vanguardia i corresponsal de TV3 als Estats Units (1987-90). Va ser comentarista de política internacional a Catalunya Ràdio durant 14 anys i ha publicat Afers no tan estrangers, a Editorial Mina (Grup 62). Ara està dedicat a preparar dos llibres, un sobre Itàlia i l'altre sobre el segle XV a Occident, és a dir, l'era dels grans descobriments.


Més informació: http://www.girona.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org