NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 26 d'abril de 2024 | Clet | Dia Internacional contra l'Energia Nuclear    cerca       subscriu-te   
Notícies: País Valencià



Convocada la primera edició dels Premis Lletres Falleres
Informa: Lletres, Lletres Falleres
Dimarts, 29 de novembre de 2011 a les 20:34


València (l'Horta) - L’Associació d’Estudis Fallers i les comissions la Malva d’Alzira, el Mocador de Sagunt i Borrull-Socors de València han impulsat enguany la convocatòria conjunta de la primera edició dels Premis de les Lletres Falleres per contribuir a la promoció del llibret de falla com a vehicle de difusió cultural.


Amb el nom genèric de Lletres Falleres, la convocatòria engloba uns guardons que en els últims anys han assolit un gran predicament dins del món de la festa, com són el Premi Soler i Godes, convocat per la Associació d’Estudis Fallers per al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta; el Premi Malva-Alzira al millor poema satíric d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana, convocat per la Falla plaça de la Malva d’Alzira; el Premi Mocador al millor assaig sobre falles i cultura popular valenciana publicat en un llibret de la Comunitat Valenciana, convocat per la Falla el Mocador de Sagunt, i el Premi Emili Llueca al millor assaig sobre falles i cultura popular publicat en un llibret del Camp de Morvedre.

Imatge

A tots estos s’ha unit enguany el Premi Mestre Ortifus, convocat en l’àmbit de la Comunitat Valenciana per la Falla Borrull-Socors per a destacar la coherència en el llibret a l’hora de tractar el tema de la falla tant en els continguts com en la portada, les dos modalitats d’este guardó.

A més, cal destacar que els Premis de les Lletres Falleres tenen també la col·laboració de la plataforma Malalts de Falles, que dinamitza la convocatòria a través de les xarxes socials, i de l’artista Óscar Villada, qui ha elaborat el logotip que identifica els premis.

Amb la incorporació dels nous premis, els convocants sumen voluntats per a continuar donant suport tant a la tasca investigadora com a la sàtira dins del llibrets de falla, que tants bons resultat ha donat fins ara.

Com a expressió de la voluntat de continuar treballant conjuntament i dotar els premis d’un major reconeixement literari, les entitats convocants celebraran després de les Falles un acte cultural per a reunir els premiats i fer palés el treball de autors i comissions a millorar els continguts dels llibrets.

En conjunt, els premis repartixen 3.400 euros en premis i tenen el patrocini d’entitat i empreses com ara la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament d’Alzira, Ajuntament de Burjassot, l’Ajuntament de Mislata, l’Ajuntament de Paterna, l’Ajuntament de Sagunt, l’Editorial Denes, l’Editorial Carena, Bankia, Iogurt de Maduixa, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, la Fundació Bancaixa Sagunt, la Fundació Divina Pastora, L’Arxiu-Camp de Morvedre, la Federació de Falles Benicalap-Campanar i Escola Valenciana.

En la seua octava edició, el Premi Soler i Godes, convocat per l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), te una dotació de 600 euros (300 per a l’autor i 300 per a la comissió) per a premiar el millor article (extensió màxima de 8.000 caràcters) publicat en un llibret gran o infantil de la comarca de l’Horta. El termini de presentació es el 31 de gener de 2012.

El Premi Malva-Alzira, convocat per la Falla Plaça la Malva d’Alzira i l’ADEF, té una dotació de 600 euros (300 per a l’autor i 300 per a la comissió), i premia el millor poema satíric publicat en un llibret, amb una extensió mínima de 14 versos i màxima de 50. El termini de presentació és el 31 de gener de 2012.

El Premi Mocador i Emili Llueca, convocats per la Falla el Mocador de Sagunt i l’ADEF, tenen una dotació de 300 i 200 euros, respectivament (repartits a parts iguals entre l’autor i la comissió), i premien els millors assaigs sobre falles i cultura popular valenciana en un llibret de la Comunitat Valenciana o del Camp de Morvedre, amb una extensió mínima de 8.000 caràcters. El termini de presentació d’originals és el 31 de gener de 2012.

El Premi Mestre Ortifus, convocat per la Falla Borrull-Socors i l’ADEF, té una dotació de 500 euros per a la millor portada (dividits en 300 euros per a l’autor i 200 per a la comissió). El premi a la coherència de continguts està dotat amb 300 euros per a la comissió i 200 per al coordinador o equip de coordinació dels continguts del llibret. El termini d’inscripció prèvia és el 31 de gener de 2012.

La plataforma Premi de les Lletres Falleres vol aprofitar també els recursos que oferixen Internet i les xarxes socials per a difondre estos guardons i incentivar la creativitat en els llibrets de falla. Amb este objectiu, ha posat en marxa una pàgina web, una pàgina en Facebook, perfil en Twitter i un cercle en Google+:
 
facebook.com/lletresfalleres
twitter.com/lletresfalleres
gplus.to/LletresFalleres
 
I per esta mateixa raó, amb l’objectiu de visualitzar la creativitat satírica en els nous canals de comunicació que oferixen les xarxes socials, la plataforma Premi de les Lletres Falleres ha convocat el Premi #plf12 al millor text saticofaller breu publicat en Facebook, Twiter o Google+ fins al 31 de gener de 2012, amb un premi màxim de 140 euros (un euro per caràcter, espais inclosos).


Més informació: http://www.lletresfalleres.org

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org