NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 27 d'abril de 2024 | Montserrat | Dia de les relacions Sol-Terra    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



La Festa de la Fil·loxera infantil celebra aquest dissabte el seu 20è aniversari
Informa: Edgar Mata, Festa de la Filoxera
Dimecres, 29 d'agost de 2012 a les 20:23


Sant Sadurní d'Anoia (l'Alt Penedès) - Hi haurà tallers, inflables, una exposició, el concert de Macedònia i un correfoc on hi participaran 17 colles d’arreu de Catalunya.


Aquest dissabte la Festa de la Fil·loxera infantil de Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) celebra el seu 20è aniversari. Els actes organitzats per l’Associació Festa de la Fil·loxera començaran a les onze del matí amb uns inflables i tallers infantils a la plaça de l’Ajuntament.

La Festa, en cartró-pedra

Després d’aquesta primera part més lúdica, a la una del migdia al CIC Fassina tindrà lloc la inauguració de l’exposició ‘Phylloxera cartronex‘, on l’artista Gerard Fernàndes Fort ha plasmat tots els elements de la Festa en figures de cartró-pedra.



L’autor explica que el títol de l’exposició sorgeix “emulant el nom científic de la fil·loxera, Phylloxera vastratix”. Fernàndes també comenta que la Fil·loxera i la fil·loxera infantil, una fil·loxereta i la seva homònima infantil, la larva, una parella de pagesos, els ceps i el seu capgròs infantil i, els Set Savis de Grècia estan creats amb una tècnica on el cartró és l’eina principal per crear aquest petit seguici de la Festa.

Concert del Grup Macedònia

Un dels plats forts d’aquesta trobada serà el concert del Grup Macedònia, que es farà a la plaça de l’Ajuntament a partir de les sis de la tarda. La Paula, la Sara, la Maria, la Carlota i l’Irene celebraran el 20è aniversari de la Fil·loxera infantil amb un dels primers concerts de la nova generació Macedònia.

El Grup Macedònia és un projecte que es va idear l’any 2000 i que va fer el seu primer concert l’any 2001. Al llarg d’aquests anys ja han passat tres generacions de noies que s’han encarregat de fer disfrutar al públic més infantil amb dels seus concerts.

Trobada de bestiari

Sens dubte, l’acte més destacat serà la trobada de bestiari en motiu del 20è aniversari de la Festa de la Fil·loxera infantil. Disset colles d’arreu del territori català participaran al correfoc infantil que començarà a 3/4 de 9 de la nit al Raval i que també passarà pels carrers Sant Antoni, era d’en Guineu, Francesc Moragues, Església fins arribar a la plaça de l’Església.
Totes les bèsties participants al correfoc estaran plantades al carrer Raval des de les cinc de la tarda i, a 2/4 de 9 del vespre hi haurà una tamborinada que tindrà com a punt de sortida la plaça de l’Església i que acabarà al Raval.

Les colles de bestiari participants són Drac Ferragot de Badalona, Dragolins de Badalona, Drac infantil de Terrassa, Drac Font del Xum de Canyelles, Drac petit de Reus, Ovelles de Canovelles, Quintifoc, Drac petit de Valls, Barrina drac petit de la Geltrú, Ruc petit de la Granada, Víbria del Vendrell, Foc i Forca Dragonets de Sabadell, Colla de Diables Infantils Se m’n Refum, Godrac de Mataró, Ceps infantils de la Festa de la Fil·loxera, Fil·loxeretes infantils de la Festa de la Fil·loxera i Fil·loxera infantil de la Festa de la Fil·loxera.


Més informació: http://www.fil-loxera.com/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org