NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 27 d'abril de 2024 | Montserrat | Dia de les relacions Sol-Terra    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Trobada Gegants amb Barretina a Molins de Rei
Informa: Miquel Burgès, Colla Gegantera de Molins de Rei
Dimecres, 26 de setembre de 2012 a les 12:11


Molins de Rei (el Baix Llobregat) - En el marc de la Festa major de Sant Miquel de Molins de Rei es celebrarà una Trobada de Gegants amb Barretina de Catalunya.


DISSABTE 29 de SETEMBRE
 
10:00 – Des de Ca n’Ametller
TRONADA PER ANAR A CERCAR EL RAM DE LA GEGANTA.
Passeig de la geganta Montserrat acompanyada de traques i trons per anar a buscar el ram de flors naturals que lluirà durant el dia de Sant Miquel. Amb l'acompanyament musical de "Xalocs, Grallers de Reus".
Recorregut: c/ Jacint Verdaguer, Pl. de la Vila, c/ Major, c/Ignasi Iglesias i parada a la font . Un cop recollit el ram tornada fins a la Plaça de la Vila pel carrer Major.
Organitza: Amics de la geganta Montserrat
 
 
10:30 – Davant de la Casa de la Vila        
BALLADA DELS GEGANTS DAVANT DE L’ALCALDE.
Un cop la Montserrat torni de recollir el seu ram de flors naturals, el pare i la filla oferiran a l’alcalde de la Vila els seus millors balls.
Organitza: Colla Gegantera de Molins de Rei
 
          
11:00 – Des de la Plaça de la Vila
TRADICIONAL CERCAVILA DELS GEGANTS VELLS.
En Miquel i la Montserrat, amb 99 anys a les esquenes i a les portes del seu centenari, faran la seva tradicional cercavila tal i com porten fent des de l’any 1913. Durant el recorregut es faran les habituals parades i ballades al “Gato Negro”, “Miquel del Vi”, “Escaletes del Mercat”, “Cal Mas”, "Plaça de l'Esglesia" i per finalitzar al “Vermut dels Miquels”. Els acompanyaran durant tot el recorregut tota la corrua de capgrossos i gegantons portats per nens i nenes de les diferents escoles de la Vila, amb l'acompanyament músical de "Xalocs, Grallers de Reus".
Recorregut: Pl. de la Vila, c/ Rafel Casanova, c/ Dr. Barraquer, Pg. del Terraplè, c/ Miquel Tort, c/ Rafel Casanova, Pl. de la Creu, Pg. de Pi i Margall, c/ Canal de l’Infanta, c/ Folqué, Av. Barcelona, c/ Carril, Pl. de la Creu, c/Major, c/Ignasi Iglesias, Plaça de l’esglesia i c/ St. Miquel.
Organitza: Colla Gegantera de Molins de Rei
 
 
18h – Plaça de la Vila
PASSADA DELS GEGANTS NOUS. Xè Aniversari del Gall.
Un any més, en Bernat i la Candelera voltaran pels carrers de la vila acompanyats del seu convidat d’honor, enguany el mític Gegant Carrasclet de Reus. A més per celebrar l'efemèride dels 10 anys del Gall ens visitaran el Dofi de Barcelona, el Garot de l’Arboç, els Turcs i Cavallets de Sant Feliu de Llobregat i el Ca Cerber Bretolàs de Sant Andreu de Palomar, que en arribar a les escaletes del Mercat es faran una petita mostra de balls. Amb l'acompanyament músical de "Grallers de Molins de Rei" i "Xalocs, Grallers de Reus".
Recorregut: Plaça de la Vila, c/ Rafel de Casanova, Pl. del Mercat, Escaletes del Mercat, c/ Major i Plaça de la Vila.
Organitza: Colla Gegantera de Molins de Rei





DIUMENGE 30 de SETEMBRE

 
9:00 – Plaça dels Països Catalans
PLANTADA DE GEGANTS.
Totes les colles que participaran a la 27ª Trobada de Gegants plantaran els seus gegants perquè grans i petits puguin contemplar-los d’aprop, a ells i les seves Barretines, abans que aquests comencin el seu recorregut pels carrers de la vila.
Organitza: Colla Gegantera de Molins de Rei

11:45 – Des de la Plaça dels Països Catalans
CERCAVILA DE LA "TROBADA DE GEGANTS AMB BARRETINA DE CATALUNYA".
Aquest any la 27ª Trobada de Gegants i capgrossos serà del tot especial, perquè donarà el tret de sortida a l'efemèride que els nostres gegants celebren el 2013, el seu centenari! Serà una trobada de Gegants temàtica on tots els gegants que vindran duran Barretina, ja sigui morada, vermella, plegada, caiguda, ... però totes elles Barretines.

Tindrem com a convidat d'honor el Gegant Carrasclet de Reus, acompanyat dels gegants solemnes de Mollet del Vallès, Capçanes, Navàs, Santa Coloma de Cervelló, Begues, La Palma de Cervelló, els gegants petits de Vilanova i la Geltrú, Sant Climent de Llobregat, Roses, Olesa de Bonesvalls, d'Ordal, Sant Bartomeu del Grau, Vallfogona de Ripollès, Guixers, Grup de Colònies de Montbrió del Camp, Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, Terra Nostra de poboleda, la colla del Bisbalet d'Igualada, els gegants de Sant Andreu de Palomar, i com no, els amfitrions de la festa, els Gegants, Gegantons i Capgrossos de Molins de Rei, amb l'acompanyament músical de "Grallers de Molins de Rei" i "Xalocs, Grallers de Reus".

En acabar la cercavila les colles faran la seva entrada a la plaça de la Vila on per acabar hi haurà un esclat final de Festa per celebrar aquesta 27ª edició i donar la benvinguda al proper any 2013, l'any que els Gegants de Molins de Rei en faran 100!

Recorregut: c/ Jacint Verdaguer, Pl. de la Vila, c/  Rafel Casanova, c/ Molí, Passeig del Terraplè, c/ Dr. Barraquer, c/ Rafel Casanova, Pl. de la Creu, c/Major i Plaça de la Vila.
Organitza: Colla Gegantera de Molins de Rei
 
A les 19:30 – Des de la Plaça de l’Església
CERCAVILA DELS GEGANTS MIQUEL I MONTSERRAT FINS AL RACÓ DELS GEGANTS VELLS.
Un cop acabi el campionat d’estirar la corda, els gegants Miquel i Montserrat aniran fins al seu Racó on faran unes ballades amb música per petits i grans. També hi haurà berenar per a tothom! En acabar en Miquel i la Montserrat se’n tornaran cap a Ca n'Ametller on descansaran fins l'any vinent per agafar forces per celebrar el seu centenari! Amb l'acompanyament de "Xalocs, Grallers de Reus"

Recorregut: Plaça de l’Església, c/ Ignasi Iglesias, c/Major, escaletes del Mercat, Plaça del Mercat, c/Rafel Casanova, c/ Boters i Racó dels Gegants Vells.
En acabar tornada fins al Pati de Ca n'Ametller.
Organitza: Colla Gegantera de Molins de Rei
 

Més informació: http://share.snacktools.com/5C7D67CF8D6/fzj8v80i

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org