NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 2 de maig de 2024 | Celestí    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Torna a caminar la Unió Internacional de la Marioneta de Catalunya
Informa: Valentina, Unima Catalunya
Dijous, 6 de desembre de 2012 a les 11:47


Barcelona (el Barcelonès) - El passat dissabte 1 de desembre es va celebrar a Tolosa (Guipúscoa), l’assemblea estatal d'UNIMA (Unió Internacional de la Marioneta), coincidint amb el Festival Internacional Titirijai 2012. Una trentena de representants del món del titella de tot l’estat espanyol es van reunir a les instal·lacions del Topic (Centre Internacional del Titella de Tolosa) i aprovaren l'ingrés d'UNIMA de Catalunya a la federació.


UNIMA és una Organització Internacional no Governamental nascuda a Praga el 1929. En són partícips 81 països dels 5 continents i és beneficiària de l’estatut consultiu de la UNESCO. Dins dels seus objectius hi ha el de contribuir al desenvolupament de l’art de la marioneta i, per mitjà d'ell, servir als valors humans com la pau i la comprensió entre pobles.
Imatge
Fa uns quants anys que Unima Catalunya, constituïda l'any 1983, havia quedat inoperant. Els darrers mesos, però, gestions i reunions per part de diverses persones del món titellaire català van activar-ne la revitalització. D'aquesta manera, aquest novembre, després de la votació dels socis, es constituí una nova junta, integrada per: Xesco Quadras com a president; Helena de Sola com a secretària; Pere Bigas com a tresorer; i Valentina Raposo, Ramón Pascual i Joan Reverté com a vocals.

A Tolosa, a més de formalitzar-se el reingrés d'UNIMA Catalunya, es començà a posar fil a l'agulla per a la celebració del Congrés Mundial d'UNIMA Internacional, que es realitzarà a Tolosa i Sant Sebastià dins dels actes de la Capital Europea de la Cultura 2016 i on és de vital importància que l'art dels titelles a Catalunya tingui representació.

El proper dimecres 12 de desembre, a les 19 hores, tindrà lloc al Teatre La Puntual de Barcelona (C/ Allada i Vermell, 15), una assemblea de socis a la qual està convidada a assistir qualsevol persona que vulgui rebre més informació. En l'ordre del dia figura el recompte de socis, la presentació formal de la nova junta, el balanç de la reunió d'UNIMA Federació a Tolosa, la revisió d'estatuts i l'exposició dels objectius i projectes de la nova UNIMA Catalunya.
 

UNIMA CATALUNYA


Més informació: http://unimacatalunya.blogspot.com

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org