NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 19 de març de 2024 | Josep    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Més de 200 piulades sobre el patrimoni de la Festa Major de Vilafranca
Informa: Xavi, Obrador Cultura
Dimecres, 14 d'agost de 2013 a les 12:47


Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) - @piuleumlafesta anirà recordant la història de la Festa Major Vilafranquina, segons el dia i hora de la festa. Les piulades aniran acompanyades de contingut multimèdia que no ha sortit a la llum. El projecte vol promocionar alguns aspectes de la Festa que poden ser patrimoni mundial.


Amb una clara voluntat de transmetre el coneixement històric, de promocionar el patrimoni festiu de la vila i de fer participar a la gent recordant les seves vivències, ha nascut @piulemlafesta, un projecte del col·lectiu vilafranquí Obrador Cultural. L’hàbit natural d’aquest projecte serà la xarxa social Twitter.

@piulemlafesta s’ha creat per tal de narrar esdeveniments que han passat al llarg de la festa, des del 1700 fins a l’actualitat, i s’aniran publicant en funció del moment de la festa. Així doncs, durant la diada de Sant Fèlix, per posar un exemple, els seguidors de @piulemlafesta podran recordar les millors diades viscudes a la plaça més castellera.

Imatge

La informació que s’anirà publicant, prové de diversos recursos bibliogràfics i fons fotogràfics de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès… però no es pot obviar que la gent, és una font d’informació molt vàlida. Una de les èpoques que vol recordar el projecte són els últims anys de la dictadura i els primers anys de la democràcia. Molts usuaris vilafranquins de Twitter van néixer en aquella època, i poden aportar molta informació. És per això, que aquests seguidors podran enviar les seves anècdotes, records, fotografies, vídeos… tot responent a les piulades de @piulemlafesta. Les aportacions més curioses, seran retuitejades.

El projecte també vol contribuir a promocionar el coneixement de la festa a nivell internacional. Per això, les piulades més interessants aniran acompanyades de l’etiqueta #worldheritage. Aquesta etiqueta és la que utilitza l’UNESCO per promocionar el patrimoni material i immaterial del planeta.

Per a seguir els tuits de @piulemlafesta heu de seguir el compte de twitter o visitar la pàgina web del projecte www.piulemlafesta.cat.

@piulemlafesta és un projecte de l’Obrador Cultural, col·lectiu vilafranquí que treballa per crear sinergies culturals.

Més informació: http://www.twitter.com/piulemlafesta

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org