NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 19 de març de 2024 | Josep    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



XXVIII Fira de Nadal a Caldes de Montbui
Informa: Raquel
Dijous, 7 de novembre de 2013 a les 15:04


CALDES DE MONTBUI (VALLÈS ORIENTAL) - La Fira de Nadal rebrà milers de visitants atrets per les singularitats de la celebració calderina, com el brou cuinat amb aigua termal i amb llenya en l’olla gegant més gran de Catalunya. L’olla gegant, de 1,5 metres de diàmetre, té una capacitat per a 1600 litres de brou.


La Vila Termal de Caldes de Montbui celebrarà la XXVIII Fira de Nadal i el Mercat d’Artesans durant el cap de setmana del 30 de novembre i 1 de desembre. Hi ha una previsió de repartir uns 1.000 litres de brou de Nadal.

Enguany, com a novetat, els visitants podran degustar la verdura i la carn d’olla de la cocció del brou calderí. L’activitat es fa amb la col•laboració de la Colla de l’Olla, els restaurants locals i altres establiments que col•laboren amb l’aportació d’ingredients com són carnisseries, xarcuteries, polleries, verdures i hortalisses. A banda dels 3000 gots de brou que sorgiran de l’olla gegant i cuina amb llenya i aigua termal, centenars d’infants tindran l’opció de participar en les activitats per als més petits.

El dia més neuràlgic de la Fira i que s’espera més afluència de visitants és el diumenge, el mateix dia que a la Fira es reparteix el brou de Nadal, se celebra el Caga Tió i s’ofereixen tallers, ballades de sardanes i espectacles infantils.

L’organització valora també molt positivament el tall que es farà dels carrers del centre històric, creant un recorregut nadalenc delimitat pel carrer de Major i les places principals. Les 160 parades, d’objectes de Nadal, artesania diversa i alimentació, i les activitats, repartides entre tots els carrerons amb més encant turístic, i els tres escenaris de les places de la Font del Lleó, de l’Església i de l’Onze de Setembre, convertiran el cap de setmana calderí en dues jornades festives i d’interès per a veïns d’arreu de Catalunya.

Una altra novetat sobre la qual cal fer esment l’activitat de el inici de la cocció del brou de Nadal, que es farà el dissabte, a les 20 h on els visitants podran veure com es posen els ingredients a l’olla gegant amb unes cistelles especials i amb l’aigua termal. Una altra activitat a destacar és la venda plaques de cava amb la marca del gall de la Fira. La Trobada d’intercanvi de plaques de cava se celebrarà el dissabte.

D’altra banda, qui assisteixi a la Fira tindrà la possibilitat de gaudir de la visita turística de Caldes de Montbui: La Font del Lleó (aigua termal a 76ºC), les Termes romanes (Bé Cultural d’Interès Nacional), els safareigs públics (d’aigua termal i avui dia encara en ús) i el museu Thermalia que alberga l’obra dels artistes internacionals Picasso i Manolo Hugué i l’exposició “L’efervescència balneària.

Més informació: http://www.visiteucaldes.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org