NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 27 d'abril de 2024 | Montserrat | Dia de les relacions Sol-Terra    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



5è Combat de Corrandes a Montagut
Informa: sisu casadevall, 5e Combat de Corrandes
Dilluns, 5 de maig de 2014 a les 10:39


Montagut (la Garrotxa) - Tot a punt pel 5è Combat de Corrandes , que se celebrarà a Montagut el proper dissabte 10 de maig.


El Combat de corrandes és una jornada festiva que rep el nom per la tonada de cançó improvisada pròpia de la Garrotxa, les Corrandes de Beget, i és des d'aquest espai que els organitzadors pretenen contribuir a la revitalització i difusió de la glosa dels i als Països Catalans.

La jornada s'iniciarà a mig matí a la plaça de l'església de Montagut amb actes populars i d'arrel com l'exhibició de talla de fusta a càrrec de l'escultor garrotxí Kiku Pujol. L'associació cultural Terra Aspra de Montagut i Oix donarà la benvinguda als visitants amb la cercavila pels carrers de Montagut i el ball de l' Esparver i la Coralí, els gegants del municipi que representen dos dels personatges centrals de la novel·la "La Punyalada", de Marià Vayreda, que té a Montagut i l'Alta Garrotxa el seu espai d'acció. Un cop resseguits els carrers i places de Montagut ballarà la colla de cavallets de Montagut, el drac Niol de Montagut, i les colles bastoneres Picadits, de Vilassar de Mar i Cop de Garrot, de Berga. A l'hora del vermut es farà una xerrada/tertúlia, "Independència per canviar-ho tot", sobre com podem enfocar el procés independentista per esdevenir un estat nou d'arrel i de progrés. A les dues es donarà pas al dinar popular, una arrossada a càrrec del cuiner olotí Joan Fageda, acompnyada de productes de proximitat com botifarres de la carnisseria Can Picart de Montagut o el xai de Montagut a la brasa, el pa artesà de Can Palomeres de Montagut, o el vi de la Cooperativa d’Espolla. Ben dinat, a les quatre de la tarda, començarà el 5è Combat de Corrandes, amb l'obertura a càrrec dels nens i nenes de l'escola Mont Cos de Montagut que donaran la benvinguda a participants i visitants a cop de corranda.

El Combat de Corrandes, que té per orquestrina Guillem Ballaz d'Argelaguer i 'Albert Dondarza "Don" d'Olot, és una prova d'enginy, bon humor i ganes de passar-s'ho bé, que "dirigit" per la músic i compositora Marta Rius, en el seu paper de "Ponicana", va reptant als participants a superar amb rimes i ritmes els i les altres participants. Llavors un jurat imparcial delibera qui va passant a la següent ronda fins al duel final. Enguany aquest jurat estarà format per Josep Maria Tegido "Gustinet" d'Espolla del col·lectiu Cor de Carxofa i organitzador de la trobada de cantadors d'Espolla, Xevi Baca actual president de Radio 90, la radio lliure de la Garrotxa, i l'actriu Agnès Busquets, actriu, coneguda pels seus papers al Polònia de Tv3.

Com en la darrera edició es coronarà el millor cantador de la comarca de la Garrotxa 2014 i el guanyador/a de la final s'emportarà un premi per assistir en alguna de les trobades previstes de cançó improvisada que se celebren al llarg de l'any. Un cop acabat el Combat de Corrandes, hi haurà escenari obert per als i les més desinhibits, i finalment el grup de Vilafranca del Penedès Eina oferirà les seves cançons carregades de contingut i compromís amb el país i la seva gent.

Una part dels beneficis del Combat de Corrandes es destinaran a l'associació Amics de Sant Aniol d'Aguja, que treballa en la rehabilitació de l'antic refugi de Sant Aniol d'Aguja, Les reserves pel dinar es poden fer a garrotxa@arran.cat

Més informació: http://combatcorrandes.blogspot.com.es/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org