NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 26 d'abril de 2024 | Clet | Dia Internacional contra l'Energia Nuclear    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Banyoles acollirà la IV Fira del Món del Foc del 18 al 20 de juliol
Informa: Alda, Alter Sinergies
Dijous, 26 de juny de 2014 a les 20:28


Banyoles (el Pla de l'Estany) - Ja s'ha presentat la IV Fira del Món del Foc que tindrà lloc del 18 al 20 de juliol amb més d'una trentena d'activitats que convertiran Banyoles en la capital catalana del foc.


Més d’una trentena d’activitats en un cap de setmana convertiran la ciutat de Banyoles en la capital catalana del foc del 18 al 20 de juliol. La Fira del Món del Foc, el punt de trobada d’un col·lectiu que engloba més de 40.000 persones, està organitzada per Gàrgoles de Foc i la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, coorganitzada per l’Ajuntament de Banyoles, i amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona .

Fa deu anys, coincidint amb la Capitalitat de la Cultura Catalana de Banyoles, la ciutat ja va acollir un esdeveniment de característiques similars, la 1a Fira del Foc de Catalunya. Enguany la IV Fira del Món de Foc situa Banyoles com un punt de trobada de totes les persones interessades en el món de la cultura popular amb ús de pirotècnica dels Països Catalans. La Fira pretén ser un punt de reivindicació del món del foc, sobretot després dels darrers canvis a nivell de legislació europea que havien fet perillar aquests actes tradicionals i festius.

Imatge

Al llarg del cap de setmana es podrà gaudir dels diversos formats d’actes de foc, des del correfoc, el castell de focs tradicional, la rua de bèsties i l’encesa de lluïment, passant per les matines, els trabucaires i la cercavila. També el món professional i de formació en relació al foc tindran Banyoles com a punt de trobada, amb una fira específica i diverses jornades formatives. Els més petits podran participar a la festa amb les versions infantils de la rua de bèsties, el correfoc i la patum.

Del programa en destaca, com a novetat, l’estrena de l’espectacle “Banyoles i el foc”, on hi participaran la Colla Castellera Esperxats del Pla de l’Estany, Colla Sardanista Banyoles i Gàrgoles de Foc, i la Patum Infantil de Berga, que surt per segona vegada de la capital del Berguedà. Una mascletà posarà el punt final a la fira el diumenge a les 14h.


Més informació: http://www.firadelmondelfoc.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org