NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 23 d'abril de 2024 | Jordi | Dia Internacional del Llibre i dels Drets d'Autor    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Neix el Ball de Bastons de Barcelona
Informa: Joan-Andreu Roselló Vilà
Dimarts, 3 de febrer de 2015 a les 17:27


Barcelona (el Barcelonès) - Barcelona, a partir d'aquesta festa major de Santa Eulàlia, tindrà un nou element del Seguici Festiu: el Ball de Bastons. En la seva presentació comptarà amb l'apadrinament del Ball de Bastons d'Igualada i Montblanc.


El Ball de Bastons de la Ciutat de Barcelona recuperarà el vestuari que duia un ball de bastons que va participar en la Processó del Corpus de Santa Maria de 1855 i a més a més la música del flabiol i el violí. Les músiques i coreografies són, com no podia ser d'altra forma, inèdites. De moment cinc són les peces: "Ball de Bastons del Seguici", "La dretana", "els Bastaixos", "el Trencafiles" i "els Miquelets".

Els impulsors d'aquest ball de bastons volen presentar dos nous balls per la Processó del Corpus, la més emblemàtica de totes les cercaviles. Un punt molt important d'aquest nova formació, és que no s'ha creat cap nova colla o entitat sinó que està formada per nou de les colles que participen habitualment de les activitats de la Coordinadora de Ball de Bastons. Per això, el vestuari estarà integrat per barret blanc amb nou cintes de colors, símbol del suport de les nou colles, armilla adomassada, faldellí blanc amb vió blau, faixa blava i polaines vermelles, i pantaló i camisa blanca.

Volem que el ball de bastons de la Ciutat sigui obert, net i patrimoni barceloní. No volem que cap colla pugui apropiar-se del patrimoni que correspon a la ciutat i a les colles i bastoners barcelonines. Les músiques i balls d'aquest nou element només es podrà i veure per les seves Festes Majors: la Mercè, Santa Eulàlia; en el Corpus i en aquells esdeveniments, ciutadans o d'intercanvi, on es requereixi la participació del seguici festiu.

La presentació oficial es farà el poper dissabte 7 de febrer, amb una cercavila que començarà a les 12 del migdia a la Plaça de Catalunya i que finalitzarà a la Plaça de Sant Jaume als voltants de dos quarts de dues. El Ball de Bastons de Montblanc i el d'Igualada seran els padrins del naixement del Ball de Bastons de Barcelona Recorregut de la cercavila: P de Catalunya (12 h.) Portal de l’Àngel, carrer dels Arcs, plaça Nova (12.30 h), carrer del Bisbe, carrer de Sant Sever, Baixada de Santa Eulàlia, carrer dels Banys Nous, carrer d’Avinyó, carrer de Ferran, pl. de Sant Jaume. A les 12.30 h, actuació a l’avinguda de la Catedral, i a les 13.30 h, a la pl. de Sant Jaume.

Més informació: http://culturapopular.bcn.cat/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org