NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 23 d'abril de 2024 | Jordi | Dia Internacional del Llibre i dels Drets d'Autor    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Verkami consolida el seu compromís amb la Cultura Popular Catalana
Informa: Adrià Sala, Verkami
Divendres, 6 de febrer de 2015 a les 13:24


Mataró (Maresme) - La plataforma líder en micromecenatge impulsa un centenar de projectes relacionats amb la cultura popular de Catalunya, València i Balears durant els últims 4 anys.


Verkami, la plataforma catalana de micromecenatge amb el percentatge d’èxit més alt del món, celebra el seu quart aniversari consolidant la seva aposta i el seu compromís amb la cultura popular catalana. Més d’11.000 mecenes superen els 350.000 euros recaptats per fomentar la recuperació de festes populars, la difusió de la cultura castellera i el finançament de projectes promoguts per colles geganteres.

Des de 2011, Verkami ha impulsat 99 projectes (http://www.verkami.com/browse/category/27-festes-populars/money) relacionats amb la cultura popular de Catalunya, València i les Balears. Unes iniciatives que han aconseguit la participació d’11.182 mecenes per un valor que s’apropa als 360.000 euros.



Dins aquesta categoria, el projecte més popular ha estat ‘Catalans Want To Vote. Human Towers for Democracy’ (http://www.verkami.com/locale/ca/projects/8431), una proposta impulsada per Òmnium Cultural per alçar castells humans a set capitals europees i mostrar al món la voluntat de votar del poble català. El projecte va superar de llarg el seu objectiu recollint 130.505 euros amb l’ajuda de més de 3.500 mecenes.

Al mateix temps, destaquen altres projectes com la creació del ‘Casal La Cooperativa de Blanes’ (http://www.verkami.com/locale/ca/projects/6478) a càrrec d’Acció Cultural Es Viver, entitat que promou les tradicions locals i que va recollir 10.840 euros; i també l’edició del ‘Calendari de festes amb pirotècnia’ (http://www.verkami.com/locale/ca/projects/6070), un llibre de Manel Carrera de Festes.org que recull totes les celebracions festives que utilitzen pólvora i artificis pirotècnics. Un projecte al qual van participar 128 mecenes aportant 9.270 euros.



VERKAMI: PREMI BEST 2014


El ‘Premi Best 2014’ ha estat una mostra més del compromís de Verkami amb la cultura popular. La plataforma va rebre aquest guardó el novembre passat per la seva tasca en el reconeixement i la defensa de la cultura popular catalana, i del bestiari festiu en particular. Organitzat per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, el certamen s’inclou en el marc de la ‘Festivitas Bestiarum’ que pretén esdevenir la festa de referència del bestiari festiu a Catalunya i aconseguir que el Parlament Europeu declari oficialment el 24 de novembre com el Dia Europeu del Bestiari Festiu. En la primera gala d’entrega d’aquests premis, celebrada al Born Centre Cultural de Barcelona, hi van participar més de 200 entitats i es van repartir deu guardons en diferents categories.

Les últimes novetats de la cultura popular del nostre país

Per seguir una selecció de projectes de cultura popular en actiu a Verkami, podeu seguir el Canal Verkami de Festes.org!

I no us perdeu les Falles Populars i combatives a les que encara podeu participar. Aquest any entren en campanya fundant el partit Fallem València amb un decàleg de propostes per la ciutat per encendre la traca democràtica i transformar-la de dalt a baix.

Sens dubte, la categoria de Festes Populars és una de les més vibrants i participatives dins del crowdfunding cultural i un fet diferencial del crowdfunding al nostre país.


Més informació: http://www.verkami.com/partners/15-festes-org

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org