NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Tàrrega presenta els seus gegants bojos, els Tararots
Informa: manel, Rebombori Digital
Dimarts, 12 de maig de 2015 a les 17:20


Barcelona (el Barcelonès) - L'entitat Guixanet, responsable del auge actual de les festes populars de maig de Tàrrega, ha impulsat la creació de dos gegants bojos, els Tararots, que es presentaran durant la Nit del Tararot del 16 de maig.


Tàrrega compta des de 1773 amb la presència de grups de grallers i tabalers a les festes de la ciutat. Aquests grups sempre s’ha conegut amb el nom de Tararot, i aquesta definició és la que ha acabat donant nom a l’espectacle festiu referent i central de la Festa Major de Maig, la Nit del Tararot.

La població compta amb un nodrit grup d’elements tradicionals per a tots els públics i gustos, i calia comptar amb la presència d’uns elements festius que acabin sent imatge i emblema de la Nit del Tararot. L’experiència amb les actuacions dels Gegants Bojos de Solsona i de Torà, a les darreres edicions, ens donat confiança en la creació de dues figures: un particular graller i una tabalera, donant forma, d’aquesta manera, als personatges que formaven l’antic Tararot. Tenim dos referents de gegantons festius i divertits a la ciutat, el Llenguado i la Pagesa del segle XIX. Dues figures de la família de notaris Terés amb ball propi: el “Llenguado”, que treia la llengua, i la “Pagesa”, que anava vestida com a tal.

Els dos elements seran ben singulars, irreverents, festius i adreçats preferentment adreçats a un públic jove. L’objectiu és dotar a la ciutat de dues figures festives i participatives, i que esdevinguin l’emblema del que ha de ser el gran espectacle folklòric de la ciutat, la Nit del Tararot, on també tindran l'estrena oficial.

L’artista Agnès Pla ha estat l'artista constructora, i els disseny ha estat fruit d'una ronda de participativa a través d’Internet per definir com havien de ser aquestes dues figures. La imatge de les quals no es desvetllarà fins el 16 de maig.

Font: Ràdio Tàrrega


Més informació: http://guixanet.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org