NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 20 d'abril de 2024 | Oda    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Exposició "10 anys de la Festa del Serpent de Manlleu. 2006-2015"
Informa: Premsa Museu, Museu del ter
Dijous, 6 d'agost de 2015 a les 13:41


Manlleu (Osona) - Una exposició temporal al Museu del Ter per celebrar l’aniversari de la Festa. La mostra és gratuïta i es podrà veure del 14 de juliol fins al 30 d’agost de dimarts a divendres d’11 a 14h i de 17 a 20h.


La Festa del Serpent fa 10 anys. Amb aquesta exposició Manlleu vol celebrar l’aniversari d’un esdeveniment que ja s’ha convertit en una cita imprescindible del calendari. El 14 d’agost, coincidint amb la Festa Major, el Serpent, abandona la devesa creuant el Ter cap a la vila per encalçar els vailets que li han robat el seu preuat diamant. El morter és l’arma imprevista que salva els manlleuencs de l’ira de la bèstia. La mostra repassa els orígens de la llegenda manlleuenca i la cançó que l’acompanya. Una festa protagonitzada pel poble i les seves entitats, amb la coordinació de Associació El Serpent de Manlleu.

La llegenda del serpent no ha deixat mai de formar part, encara que sense festa, de l’imaginari dels manlleuencs. A més, els investigadors del folklore, des de finals del segle XIX, van trobar en diversos indrets de Catalunya, no gaire allunyats de la vila, una cançó dedicada al serpent de la devesa.

Imatge
La mostra ocupa dos espais del museu, la primera i la segona planta. En el primer espai es tracten els antecedents històrics de la llegenda i la cançó del Serpent, i com, l’una i l’altra, es retroben revifant l’interès pel Serpent a Manlleu, on apareixen iniciatives que a principis del segle XXI desemboquen en la creació de la Festa l’any 2006. Tot seguit en aquest mateix espai es troben també un conjunt de 56 instantànies dels 10 anys de la Festa del Serpent obra de fotògrafs pertanyents al Grup Fotogràfic Manlleu. També en aquest espai es podrà veure la maqueta, de l’any 1959, del projectat i mai finalitzat monument al Serpent. L’escultura és obra de l’escultor Martí Vila i ha estat restaurada recentment.

A la segona planta del museu es podrà visitar una mostra de diferents elements representatius de la Festa durant els seus 10 anys d’existència. Destaca en aquest espai el primer Serpent que va creuar la Devesa cap a Manlleu l’any 2006 i els diferents cartells de la Festa durant aquests anys.

Coincidint amb la inauguració, i en el marc dels actes commemoratius dels 10 anys, es presentarà l’auca de la Festa del Serpent, amb dibuixos i guió de Toni Donada i textos de Joan Vilamala. El mateix Toni Donada fou l’autor de l’auca de la Llegenda del Serpent, de l’any 1984.

La mostra és gratuïta i es podrà veure del 14 de juliol fins al 30 d’agost de dimarts a divendres d’11 a 14h i de 17 a 20h. Dissabte, diumenges i festius de 10 a 14 h.

Més informació: http://www.museudelter.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org