NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 29 de març de 2024 | Segon    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



El seguici festiu de Sitges serà el convidat d’honor a la festa major de Gràcia
Informa: jordi, festa major
Dijous, 6 d'agost de 2015 a les 13:41


Gràcia (el Barcelonès) - La participació del seguici festiu de Sitges i una diada castellera amb els Castellers de Vilafranca i els Xiquets de Reus són les principals novetats de cultura popular de la festa major de Gràcia d’enguany, que es farà del 15 al 21 d’agost.


L’encarregada d’inaugurar la festa serà l’actriu Mercè Montalà, que llegirà el pregó al balcó de la seu del districte el 14 d’agost al vespre. En aquell moment començaran set dies intensos de festa major, amb una vintena de carrers guarnits i activitats de tota mena per a tots els públics.

La primera mostra del seguici festiu de Sitges es podrà veure a la cercavila de cultura popular del dia 15 d’agost a la tarda. A més de totes les colles de Gràcia, hi participaran elements de la capital del Garraf, com ara els gegants Moros, els Americanos i els de la Vila de Sitges. També hi haurà nombrosos balls: el de cabeçuts, el de bastons, el de pastorets, el de panderetes, el de cercolets, el de gitanes i el de cintes. Finalment, tancaran la comitiva del Garraf la moixiganga de Sitges i el Ball de Diables.

La cultura popular de Sitges sempre ha estat estretament vinculada amb la de la Vila de Gràcia, sobretot en l’àmbit del foc. De fet, la colla de diables més antiga del barri, la Vella de Gràcia, va néixer el 1981 gràcies a l’impuls de Jordi Cubillos, una figura històrica del món de la cultura popular de Sitges. I els inicis de la colla gracienca van anar molt lligats als diables d’aquesta població del Garraf, dels quals van copiar la indumentària. Per això la participació de la Colla Vella de Diables de Sitges i la Colla Jove de Diables de Sitges al correfoc del dia 21 d’agost és especialment significativa.

El diumenge 16 d’agost a migdia es farà a la plaça de la Vila la jornada castellera de la festa major. Acompanyant els amfitrions, els Castellers de la Vila de Gràcia, hi haurà els Castellers de Vilafranca i els Xiquets de Valls. Abans de començar la diada, a les 10.00, els de Gràcia participaran en el tradicional pilar que fan per Sant Roc a la capelleta del carrer de la Llibertat. I, dins el programa de la festa major, els Castellers de la Vila de Gràcia faran una altra actuació, la de completes, el 20 d’agost al vespre.

Un dels elements més distintius de la festa major de Gràcia són els carrers guarnits: enguany n’hi haurà vint-i-dos, amb la incorporació del carrer del Perill. En el decurs de la festa es farà el tradicional concurs per premiar els carrers més ben engalanats, les portalades més espectaculars, la millor il·luminació i els detalls més reeixits. També es premiaran aspectes com ara l’originalitat, la reutilització i el detall artístic. Finalment, enmig de la basta oferta cultural, cal destacar el cicle de concerts de música folk a la plaça del Sol, organitzat pel Centre Artesà Tradicionàrius.


Més informació: http://www.festamajordegracia.cat/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org