NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 29 de febrer de 2024 |    cerca       subscriu-te   
Notícies: País ValenciàFesta de la Divina Pastora a Teulada 2015
Informa: Jaume Buigues i Vila, Colla el Falçó, Associació dolçainers i tabaleters de Teulada
Dimarts, 1 de setembre de 2015 a les 20:51


Teulada (la Marina Alta) - L’estructura i els continguts de la Festa de la Divina Pastora a Teulada (la Marina Alta) es fonamenten en les arrels de la festa valenciana tradicional.


És una celebració participativa i d'interès cultural que té com a elements essencials, un concert de la Colla el Falçó, l’entrada de la murta, la plantada del xop, la partida de pilota valenciana, la revetlla amb la cantada a la fresca, la despertada de perols, els jocs tradicionals de carrer i les carreres, el vol de campanes, la missa, el pa beneit i, com no, les danses del carrer de Dalt, que venim impulsant any rere any, amb les quals es conclou la celebració. Tot amerat per la música interpretada per la dolçaina com a instrument vertebrador del conjunt instrumental que forma la Colla el Falçó.

PROGRAMA D'ACTES 2015

Divendres 18 de setembre

A les 22.30: Concert de la Colla el Falçó, a la plaça de l’Església

Dissabte 19 de setembre

A mig dia: arreplegada del xop de la festa i transport a cavall d’un carro de l’Associació Alejandro Morell. Volteig de campanes, entrada de la murta i plantada del xop davant l’ermita de la Divina Pastora.

A les 17.00: Partida de pilota valenciana, de màxima rivalitat, al carrer del Muret, organitzada pel Club de Pilota Teulada.

A les 19.45: en finalitzar la missa a la parròquia, s’obrirà l’ermita de la Divina Pastora, es resarà l’àngelus, es cantarà la Salve a la Divina Pastora.

A les 21.00: a la plaça de l'Església, recepció de participants en la “Cantada a la Fresca” i lliurament de tiquets d’invitació per al sopar a la plaça.

A les 21.30: Sopar a la fresca (prèvia l’adquisició de tiquets, a preu popular, a l’Associació de Mestresses de Casa de Teulada, de qui corre a càrrec el servei de BAR) Hi haurà taules i cadires a disposició de les persones assistents, cantadors i acompanyants.

A les 23.00: “Cantada a la Fresca”, fins que els cantadors aguanten. (en cas d’inclemència meteorològica la “Cantada a la Fresca” es celebrarà en el Saló d’Actes de l’Ajuntament de Teulada)

Diumenge 20 de setembre

A les 10.30: Despertada infantil de perols acompanyada de la música de la Colla el Falçó.

A les 11.00: cucanyes, carreres i jocs de carrer, en l’espai comprés entre la plaça de la Creu i la plaça de l’Església: carreres de sacs, cassoles, cucanyes...

A les 12.00: Taller de ball. A les 13.00: volteig general de campanes i vermut de migdia, invitació de la Cooperativa Agrícola Sant Vicent Ferrer.

A les 18.30 Cercavila del Pa Beneït des de la plaça de l’Ajuntament.

 A les 19.00: Santa missa en honor a la Divina Pastora.

A les 19.35: ball de les danses del carrer de Dalt, finalitzades les quals es repartirà el Pa Beneit i mistela en orri. Com a final de festa es dispararà una traca.

Més informació: http://www.xirimitersdeteulada.com/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   

Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org