NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 29 de març de 2024 | Segon    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Santa Coloma de Farners recupera l'Àliga
Informa: ramon
Dijous, 3 de setembre de 2015 a les 12:41


Santa Coloma de Farners (la Selva) - La propera Festa Major de Santa Coloma de Farners, que es celebrarà del 23 al 27 de setembre, serà estrenada la nova Àliga del municipi, aquesta feta per l'artista cardoní Toni Mujal.


La Fundació Colomenca, entitat fundada aquest 2015, i a amb suport de l'Ajuntament colomenc, han engegat un ambiciós projecte de creació de la Comporsa de l'Àliga, així recuperant la figura de l'Àliga seguint el model de l'anterior, creada l'any 1999 per el ninotaire Nona i que va quedar en desús, i així també com objectiu de crear un conjunt de comparses festives a Santa Coloma de Farners en marc de la Festa Major.
 
La construció de la nova peça festiva d'aquest municipi selvatà va a càrrec de Toni Mujal, artista especialitzat en construcció de gegants, capgrossos, nans i tot tipus de bestiari i figures festives. Així doncs, serà el segon encàrrec per la capital de la Selva un any després de d'haver creat el capgròs Salvi. La principal característica de la nova Àliga serà la d'un nou cos mantenint l'estil de l'anterior, passant a ser protèsica cobrint només una part del portador. La nova música de la seva propera pròpia dansa ha sigut composada pel músic cardoní i saxo del conegut grup Strombers, Nil Mujal, que consisteix en dos peces: la Marxa i el Ball de l'Àliga, pensades per a banda de carrer. El responsable de crear la coreografia ha sigut David Gibert, president i fundador de la Faràndula Colomenca.
 
La nova Àliga i la seva comparsa serà presentada als ciutadans de Santa Coloma de Farners en la seva primera aparició, el dimecres 23 de setembre a la nit a la plaça Farners, amb l'intenció de ser l'acte d'obertura de la Festa Major d'enguany i on ballarà els primers passos del seu ball amb una posterior passejada pels carrers del centre de la ciutat. El seu segon acte serà durant el matí del diumenge 27 de setembre, amb l'interpretació del ''Ball de l'Àliga'' i una cercavila.


Més informació: http://farandulacolomenca.blogspot.com

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org