NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Primera edició de la Fira de les Festes Majors a Vilafranca del Penedès
Informa: helena, Fira de les Festes Majors
Divendres, 16 d'octubre de 2015 a les 14:31


Vilafranca del Penedès (l'Alt Penedès) - La primera Fira de les Festes Majors se celebrarà del 29 d'octubre a l'1 de novembre a Vilafranca del Penedès i farà gaudir d'una programació transversal que combina debat, fira i arts al carrer.


La primera Fira de les festes majors vol esdevenir l’aparador català d’aquestes expressions de cultura popular, i posarà de manifest, com va assenyalar l'alcalde de Vilafranca Regull: "La importància de les festes majors en la cultura del nostre país. Les festes majors conjuguen la personalitat del territori, tradicions i popularitat. És important que puguem acollir aquesta fira i, especialment, la part de debat, que oferirà molts punts de vista”.

Imatge

L’alcalde s'ha referit així a com en aquesta primera edició, que està subdividida en tres àmbits d'actuació (científic, artístic i firal), s'hi ha prioritzat l'eix que conformaran les jornades tècniques dels primers dos dies, coordinades pel gestor cultural tarragoní Jordi Bertran. La Fira de Festes Majors tindrà un total de 38 actes, 24 dels quals artístics (dos d'ells diades castelleres), 8 científics (6 taules rodones amb 27 experts i 6 moderadors) i 6 actes més a l'àmbit firal (amb més d'una quinzena d'estands).

La primera Fira de Festes Majors neix amb la voluntat d’esdevenir l’aparador català d’aquestes expressions de cultura popular i per arribar a copsar l’abast de tota l’activitat que generen, sense defugir la seva complexitat, s'ha treballat en aquests tres àmbits d’actuació.

En l'apartat artístic del qual s'ha ofert avui la programació completa, s'ha organitzat, com ha fet notar Laura Moreno, en: "nits més temàtiques (folk, cançó...) que representen una panoràmica artística del que es cou, pensant la Festa Major d’una manera transversal, es de la música fins a activitats familiars". L'eclèctica i transgeneracional programació conté des de la segona actuació (just estrenada a Manresa) de l’últim espectacle Germà Negre amb la Cobla Orquestra Selvatana i l’Esbart Dansaire Fontcoberta fins a l’itinerant de la companyia Passabarret, que recentment ha rebut el Premi Zirkòlika a la Millor iniciativa de Circ, passant per actuacions de noms importants de la cançó com Meritxell Gené i, sense oblidar el vessant popular, tot de tastos de rom o de catànies que amenitzaran més i més concerts de tarda i de nit, com els dels rumbers Dani Caracola i Carlitos Miñarro o el la proposta de música clàssica desenfadada de Txaç.

Els/les periodistes que vulguin inscriure's a les jornades, assistir a la Fira o per a més informació i material gràfic, es poden adreçar al web: http://firafestesmajors.cat

Més informació: http://firafestesmajors.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org