NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 29 de març de 2024 | Segon    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



La segona edició del COET arriba per fer difusió del món de la pirotècnia
Informa: Xavi, Associació COET
Dimarts, 27 d'octubre de 2015 a les 13:12


Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) - Es celebrarà el 31 d'octubre a diferents llocs de Vilafranca, amb l'objectiu de continuar difonent el món de la pirotècnia tradicional. Una exposició d'elements tradicionals pirotècnics del País Valencià, quedarà exposada a la Capella Sant Joan.


El proper 31 d'octubre es celebrarà el COET, el Certamen Obert d'Espectacles amb pirotècnia Tradicional. El Certamen vol ser un espai de referència de les manifestacions de cultura popular dels Països Catalans que tenen com a eix principal la pirotècnia tradicional.

Com a novetat principal d'enguany, hi haurà l'exposició “Pirotècnia de Festa”, exposició, itinerant, que es presenta a Vilafranca notablement ampliada, amb materials antics i actuals d'empreses pirotècniques i col·leccionistes particulars, procedents de Reus i de diferents poblacions de Catalunya i el País Valencià. Aquesta exposició serà inaugurada el mateix dia del COET i es podrà visitar fins el 22 de novembre a la Capella de Sant Joan. L'exposició està co-produïda per Les Cases de la Festa de l'Ajuntament de Barcelona, el Museu Etnològic de Barcelona i l'Ajuntament de Reus.



Durant el dia del COET, també hi hauran xerrades al voltant de la pirotècnia. Al matí, a l'Ateneu Municipal: Carles Jódar explicarà la història i la organització d'el Correfoc de Manresa, Daniel Vilarrubies presentarà el llibre “La pólvora com a senyal de festa” i, Griselda Castells i Irene Sánchez, presentaran les Carretilles de Sant Pere de Torelló, un costum festiu celebrat en aquest petit poble d'Osona. A la tarda, a la Capella de Sant Joan, Juan Luís Garcia Estellés, explicarà la seva col·lecció d'elements pirotècnics festius i Ramon Vallverdú, parlarà sobre el model penedesenc de Balls de Diables.

Un cop acabades les xerrades hi haurà una cercavila amb el Ball de Diables d'Esplugues de Llobregat, el Drac de la Bisbal d'Empordà i el Drac de Vilanova i la Geltrú. El recorregut serà: Plaça de la Vila, Carrer de la Cort i Rambla Sant Francesc. En acabar la cercavila hi haurà una representació de Focs Barrocs a càrrec de l'Associació Els 3 Mosqueters. Tots els actes de l'esdeveniment són organitzats per l' Associació de Cultura Tradicional COET, constituïda després d'organitzar la primera edició del Certamen, el 2013.

Més informació: http://www.coet.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org