NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



1a Jornada gastronòmica de les Plantes Oblidades i Fira de Productes Silvestres
Informa: Marc Talavera Roma, Universitat de Barcelona
Dilluns, 7 de març de 2016 a les 12:34


Igualada (Anoia) - El dissabte dia 12 de març Igualada es convertirà en capital dels usos tradicionals de la vegetació. Tasts, xerrades, debats, dinar, i fira de productes silvestres acompanyaran els visitants en aquesta jornada en que les plantes silvestres seran les protagonistes. Totes les activitats excepte el dinar són gratuïtes. Per participar dels tasts i el dinar cal inscripció prèvia.


Des del col·lectiu Eixarcolant i la Universitat de Barcelona s’organitza la 1a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades que es farà el proper dissabte 12 de març, durant tot el dia, a l’Espai Cívic Centre d’Igualada. La jornada convertirà la ciutat en la capital catalana dels usos tradicionals de la vegetació, ja que és un esdeveniment pioner. A la Jornada es vol donar veu als coneixements tradicionals de la vegetació, transmesos de generació en generació durant segles i que ara estan en greu perill de desaparició. Es vol fer demostrant que aquests coneixements, degudament adaptats al context actual, són els fonaments a partir dels quals innovar i transformar el model agroalimentari actual. En el coneixement tradicional s’hi poden trobar les bases per avançar vers una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat, i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals i culturals.

Imatge

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades del dia 12 de març es desenvoluparà a l’Espai Cívic Centre, tant a l’interior de l’edifici com a la zona exterior, i reunirà els principals referents a nivell català en matèria de plantes silvestres comestibles. Hi haurà la possibilitat única de tastar diferents productes elaborats amb espècies silvestres (infusions, amanides, cuina silvestre, condiments i begudes); de participar en xerrades i tallers per descobrir quines característiques tenen aquestes plantes i què podem fer amb elles; d'assistir a trobades i taules rodones per parlar sobre el passat present i futur dels usos tradicionals de la vegetació i intercanviar experiències; de degustar un dinar elaborat amb plantes silvestres com a ingredients principals; i de passejar per la fira de productes silvestres on descobríeu i podreu comprar productes alimentaris fets amb aquestes espècies a Catalunya.

Les inscripcions ja estan obertes a la pàgina web www.eixarcolant.cat. En aquest portal també es pot consultar el programa d’activitats de la jornada. Totes les activitats (llevat del dinar) són gratuïtes, però per participar dels tasts i del dinar cal inscripció prèvia a través de la web. També hi ha un perfil obert a les xarxes socials amb el nom d’Eixarcolant.

Més informació: http://www.eixarcolant.cat/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org