NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 26 d'abril de 2024 | Clet | Dia Internacional contra l'Energia Nuclear    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Micromecenatge per recuperar el primer Ball d’Espases de Catalunya
Informa: Lluís Bellas, Ball d'Espases de Cervera
Dimarts, 5 de juliol de 2016 a les 18:13


Cervera (La Segarra) - S’inicia una campanya de micromecenatge per recuperar el ball d'espases de Cervera, el primer Ball d’Espases de Catalunya. El ball d'espases de Cervera formava part del seguici festiu d'aquesta ciutat entre el 1411 i el 1724.


Des del Ball d'Espases de Cervera ens plau anunciar l'inici del nostre Verkami per a recaptar diners per a fer possible la nostra iniciativa que s'estrenarà el dia 18 de setembre a Cervera. Durant 40 dies obrim al públic la possibilitat de formar part de la realització d'aquest projecte a tothom que ho vulgui a canvi d'unes recompenses majors o menors segons la quantitat aportada.

El ball d'espases formava part del seguici festiu de Cervera entre el 1411 i el 1724, dues dates que curiosament corresponen a la referència més antiga del ball d'espases a Catalunya i l'última que ens consta. És per això que des de fa 2 anys, amb l'ajut de l'Àngel Vallverdú, mestre flabioler i expert en danses festives, estem intentant reintroduir aquest ball i, amb ell, recuperar una part de la història cultural de la nostra ciutat.



Des del nostre començament a les xarxes socials hem intentat explicar com és aquest ball. En diverses publicacions hem intentat expressar les seves divergències amb els balls de bastons i la seva certa relació amb els balls de pastorets i de cercolets, en el sentit que les espases juguen el paper de cordó umbilical entre balladors, i amb elles es fan figures com passadissos, degollades, estels i roses.

Tenim la intenció de recaptar un total de 2.000 € que destinarem al cost de les espases i dels vestits. En el meravellós cas que la xifra aconseguida fos superior, els destinaríem en millores i alguna novetat.

Qualsevol altra informació que necessiteu la podeu trobar a la nostra pàgina de Verkami o contactant amb nosaltres personalment per xarxes socials. Estem molt emocionats amb aquesta iniciativa i és la nostra intenció contagiar la nostra emoció a tota la població de Cervera i de Catalunya. Fem-ho possible!

Més informació:
https://www.facebook.com/ballespasescervera
https://twitter.com/espasescervera

Més informació: http://vkm.is/ballespasescervera

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org