NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 16 d'abril de 2024 | Engràcia    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Es presenta el nou drac de la Setmana Medieval de Montblanc
Informa: Núria Griso, Premsa de la Setmana Medieval de Montblanc
Dilluns, 13 de març de 2017 a les 13:46


Montblanc (la Conca de Barberà) - L'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi va presentar, ahir al vespre, el nou drac de la Setmana Medieval, en un acte a l’església de Sant Francesc de Montblanc al qual van assistir més de 300 persones.


El drac és un dels més grans de Catalunya i està articulat en diferents parts del cos, per incrementar-ne la versemblança i les possibilitats teatrals. Mesura 8,5 metres de longitud i 4 metres d’alçada, i compta amb un sistema articulat a les cames que fa que es moguin mentre avança, portat per dues persones. Les ales són abatibles, i el coll, la mandíbula i la cua també són articulats, amb l’objectiu d’augmentar-ne el realisme.

Imatge

En el procés de construcció del nou drac encarregat per l'Associació Medieval han participat quatre empreses catalanes: Ovni Medialab (direcció del projecte), Protopenedès (modelat), Ferroluar (disseny i construcció de l'esquelet) i Quagga (modelat, escultura i pintura). El projecte ha inclòs un extens estudi morfològic inspirat en fauna real -potes d’aus, dents de cocodril, etc.- i fins tot dinosaures per realitzar esbossos a mà i posteriorment renders en 3D abans d’iniciar-se la construcció.

Imatge

Aquest drac s’estrenarà durant l’espectacle més emblemàtic de la festa, la Representació de la Llegenda de Sant Jordi el proper 22 d'abril, on hi apareixerà cada any. Joan López, president de l'Associació Medieval, explica: “El drac culmina el redisseny escenogràfic i artístic de la representació, iniciat fa tres anys, en el qual s'han inclòs entre altres el mapping sobre la muralla. Alhora, és una forma de celebrar el trentè aniversari de la festa, amb la renovació d’un dels elements més simbòlics de la seva iconografia”. I hi ha afegit: “Esperem que es converteixi en un símbol. Tenim un drac únic per a una festa única”. Davant l’emoció i expectació dels assistents a la presentació, expresidents de l’Associació Medieval van córrer la cortina darrera la qual s’amagava la impressionant bèstia.

Suport institucional al projecte

El projecte de construcció del nou drac ha comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Montblanc i la conselleria de Cultura de la Generalitat. Durant la presentació del nou drac, Joan Olivella, diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona ha destacat “la força que empeny aquesta festa, i l’esperit cultural que vibra a Montblanc”. De la seva banda, l’alcalde Josep Andreu ha instat l’Associació Medieval a ser “més agosarats i folls. Sant Jordi i el drac ens ajuda a traspassar fronteres”. El delegat del Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, considera que projectes com aquest “sols són possibles quan la gent de les entitats culturals tiren endavant i fan que la sang de la cultura catalana no s’aturi”. A l’acte van assistir-hi també el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i regidors del consistori montblanquí.


Més informació: http://www.setmanamedieval.cat/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org