NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimecres, 24 d'abril de 2024 | Pere Ermengol    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Manresa celebrarà la primera festa del tomàquet
Informa: Norman, GEDI Media
Diumenge, 23 de juliol de 2017 a les 22:11


Manresa (Bages) - Diverses entitats manresanes celebren aquesta cap de setmana la 1a edició de la Festa del Tomàquet, una festa per donar a conèixer l'extraordinàri diversitat que aquesta hortalissa té en aquesta comarca.


MENGEMBAGES S’ALIA AMB PROPER, TOMÀTING I AJUNTAMENT PER A REALITZAR LA FESTA DEL TOMÀQUET

MengemBages, va crear, ara fa cinc anys, un sistema de distribució de producte local i de temporada. que ha permès posar en contacte directe a productors i consumidors, a través de diferents suports com una web i unes botigues locals. En el seu afany de generar riquesa i activitat pel territori ja fa temps que persegueix la idea de poder fer una festa del tomàquet. El seu tarannà cooperativista i de buscar sempre aliats ha trobat companys de viatge per poder fer realitat aquesta festa.

Ara fa un any Proper va iniciar una aventura editorial on els productes locals, autòctons, els seus productors i els seus consumidors en són els principals protagonistes.

Tomating.com és la nova aventura vital del Bernat Casanovas. Ell prové del món de les noves tecnologies, i s’ha convertit en un nou productor de tomàquet de la comarca del Bages, aplicant i gestionant innovació a sector primari, barrejant el món digital (canals digitals de distribució) amb la tradició (recuperació dels sabor d’abans).

Tres projectes i tres iniciatives que ajunten esforços per fer realitat una festa sobre el producte estrella de l’horta del Bages, el tomàquet. Administracions i privats s’hi han sumat a la il·lusió que els impulsors han sabut transmetre.

En aquest marc, l’Ajuntament de Manresa no va dubtar a contribuir a impulsar la iniciativa, en el marc dels projectes que està duent a terme per a la promoció del producte local, com ara el catàleg de productors de regadiu, o el centre d’interpretació dels productes de l’Anella Verda, a la Torre Lluvià.



PERQUÈ LA FESTA DEL TOMÀQUET?


L’horta del Bages és rica, molt rica. Disposa d’abundant aigua de rec i de molta qualitat. És una comarca marcada geogràficament per dos rius: el Llobregat i el Cardener, que proporcionen aigua abundant i de qualitat. És per això que Manresa acollirà la primera festa del tomàquet del Bages, per emfatitzar la qualitat i varietat del producte estrella de l'horta.

-Generar consciència entre la població: Tot i que la població de la comarca sap que el tomàquet de la comarca és ric, gustós i especial, falta encara consciència col·lectiva per explicar al món les bondats de les nostres varietats

-Donar visibilitat als productors: Cada cop en són més i cultiven el seu producte cuidant fins a l’últim detall.

-Reforçar l’aposta gastronòmica de la comarca: Cada cop són més els restauradors que aposten per productes de proximitat i temporada. El tomàquet s’ha de convertir en la metàfora de la gran veritat i qualitat de la nostra horta.

-Expandir el concepte de temporada: De tomàquet no n’hi ha tot l’any. Amb l’arribada de l’estiu, és el moment àlgid del tomàquet. És quan té el seu millor sabor, manté al màxim les seves propietats organolèptiques i de qualitat.  Això passa amb tots els productes que ens dóna la terra. Conèixer la seva temporada i aprofitar-la, com havien fet els nostres avis, és una idea que cal recuperar.

PROGRAMA

A la festa del tomàquet hi trobarem jornades tècniques sobre aquest producte, espais de comercialització, showcookings, degustacions, tapes, concursos, recol·leccions.... i el tomàquet com a producte estrella de molts restaurants de la comarca en les seves cartes i menús des del 25 de juliol al 25 d’agost.


Més informació: http:/www.festadeltomaquet.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org