NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 26 d'abril de 2024 | Clet | Dia Internacional contra l'Energia Nuclear    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Reus acull un congrés i trobada internacional de gegants
Informa: Redacció, Festes.org
Dimarts, 10 d'octubre de 2017 a les 16:19


Torroella de Montgrí (el Baix Empordà) - Durant quatre dies, del dijous 12 al diumenge 15 d’octubre, Reus es convertirà en l’epicentre del món geganter català i europeu, amb la celebració del primer congrés internacional de gegants i imatgeria festiva que se celebra en terres catalanes: Món Gegant.


Món Gegant es basa en dos pilars: un de caràcter acadèmic, amb exposicions, xerrades i ponències a càrrec dels experts més destacats en la matèria, i un altre de caràcter més festiu, amb mostres de gegants i imatgeria festiva.

El congrés s’iniciarà el dijous 12 d’octubre al matí; des d’aquell moment i fins al dissabte 14 d’octubre, es duran a terme més d’una vintena de xerrades a càrrec de ponents del màxim nivell, tant nacionals com internacionals, per contextualitzar aquest àmbit de la cultura popular en diversos països i moments, i per definir el paper del fet geganter català a escala europea i mundial, amb noms tan destacats com ara Jan Grau o Albert Rumbo (Catalunya), Íñigo Castellano (Navarra), Paul Spapens (Holanda), Jean-Pierre Ducastelle (Bèlgica), Setsuko Nakamura (Japó) o Nina Kammerer (EUA).

Imatge

El cap de setmana del 14 i 15 d’octubre, el congrés es complementarà amb una mostra de figures emblemàtiques, tant del nostre país com d’altres tradicions. El fet de poder aplegar en la mateixa festa algunes de les figures més destacades de les seves respectives regions ajudarà a convertir Catalunya en el centre d’atenció del món de la imatgeria festiva.

Aquests dos àmbits, acadèmic i festiu, coincidiran en un mateix cap de setmana a Reus, que servirà per explorar les semblances i diferències dels diversos models de festa amb imatgeria festiva i, alhora, mostrar el punt diferencial de la festa catalana als visitants locals i internacionals.


Més informació: http://www.mongegant.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org