NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 16 d'abril de 2024 | Engràcia    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Obertes les inscripcions pel 10è Festival d'Enceses del Bestiari de Catalunya
Informa: Eva, Festival d’Enceses de Bestiari
Divendres, 20 d'abril de 2018 a les 13:11


Artesa de Lleida (el Segrià) - El proper 7 de juliol, Artesa de Lleida celebrarà el 10è Festival d'Enceses dels Bestiari de Catalunya, un festival degà en la matèria que és organitzat per la colla del Griu d’Artesa de Lleida i que a partir del 23 d'abril obre el període d'inscripció per a les colles interessades.


Com ja ve sent habitual, la colla del Griu d’Artesa de Lleida, dóna el tret de sortida al període d’inscripció del Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida 2018, en una data emblemàtica per al nostre país com és la Diada de Sant Jordi. A partir del proper 23 d’abril les colles interessades es poden inscriure al Festival d’Enceses 2018, edició que ve marcada per la desena edició d’aquest model festiu que comença a arrelar al nostre país.

Al llarg d’aquests 10 anys han anat sorgint altres festivals i concursos d’enceses com pot ser el de Rivera d’Ondara, el Correspurnes de Sant Pere de Ribes o el recent creat Concurs d’Enceses de Catalunya que va organitzat la Federació de Diables a Picamoixons.

Aquest 10è Festival pretén estimular la imaginació i l’enginy, per tal de fer lluir el bestiari de foc, exhibint les millors i més potents enceses, que facin espurnejar d’allò més les nostres bèsties, un dels símbols de la nostra identitat com a poble.



Novetats d'aquest any

Entre les novetats destaquen l’increment dels imports dels premis GRIU. El primer premi són 1300 €, concedits per l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya; el segon premi són 1100 €; el tercer 900 € i el quart 700 €.

I constarà de 3 enceses: la primera serà una encesa ràpida de presentació de les bèsties; la segona, la tradicional, on podrem veure la bèstia realitzant el seu ball de protocol amb la música pròpia; i la tercera, serà de lluïment.

Animem a totes les colles de bestiari de Catalunya a inscriure’s al Festival d’Enceses més original, i a participar d’una experiència irrepetible, única, amb l’objectiu de crear, imaginar i inventar enceses de les que puguem gaudir tots els amants del món del foc i de la cultura popular.

Per inscriure només cal enviar la fitxa d’inscripció emplenada, juntament amb 4 o 5 fotografies de la bèstia participant.

Fitxa per a la inscripció
http://griuartesadelleida.cat/wp-content/uploads/2018/04/FITXA-INSCRIPCIO_EDICIO-2018.pdf

Bases del concurs del 10è Festival d’Enceses del Bestiari de Catalunya
http://griuartesadelleida.cat/wp-content/uploads/2018/04/Inscripcio%CC%81-10e-Festival-Enceses-7-de-juliol-2018-bases-inscripcio-oficial.doc


Més informació: http://griuartesadelleida.cat/festival-enceses-artesa-de-lleida/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org