NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dilluns, 9 de setembre de 2024 | Pere Claver | Dia Internacional de l'Alfabetització    cerca       subscriu-te   
Notícies: País Valencià



El cant de la Sibil·la d'Ontinyent canvia de dia
Informa: Premsa Ontinyent, Colla de Campaners d’Ontinyent – Grup de Música Antiga Menestrils
Dilluns, 19 de desembre de 2005 a les 10:03


Ontinyent (la Vall d'Albaida) - El proper dijous, 22 de desembre a les 20’30 tindrà lloc a l’església de Santa Maria la Representació del Cant de la Sibil·la, que gira entorn al Judici Final. Sota la direcció de Francesc Tortosa i presentació de Pep Barberà, el cant serà interpretat per les sibil·les Consol Rico i Cecília Blanquer i patrocinat per la Regidoria de Cultura Museus i Publicacions de l’EXCM Ajuntament d’Ontinyent amb l’assessorament i col·laboració especial de l’Església de l’Assumpció de Santa Maria.


Des de l’organització del Cant, qui corre a càrrec del Grup de Música Antiga Menestrils i la Colla de Campaners d’Ontinyent volem fer conèixer les novetats que podrem escoltar i vorem aquest any. En primer lloc, s’ha concretat una data fixa per l’event per tal d’incorporar-se com una representació patrimonial mes en la nostra ciutat i declarar-la d’interès turístic en un futur, Així doncs i, des d’aquest any, el Cant es celebrarà sempre el 22 de desembre a les 20’30 hores. El motiu d’aquesta data radica en la celebració de l’advent, tema que també pren el seu especial protagonisme al cant. Antigament es celebrava el cap de setmana final a l’any litúrgic, fet que ens resulta difícil de tornar a situar ja que es trova en plenes festes de la Puríssima i no convindria solapar actes.

La representació d’aquest any girarà entorn a dues grans novetats, la primera serà la tercera interpretació de la dansa de la mort que enguany i després de donar-li el sentit religiós que li correspon serà interpretat per primera vegada dintre de l’església a càrrec del Grup de Danses d’Ontinyent qui du a terme la recuperació, treball i adaptació del ball des de la seua recreació. La dansa de la Mort es un ball que gira entorn a un personatge principal, la mort, qui jutja a vuit classes socials diferents de forma igual representant que a tots, siguem el que siguem, ens aplegarà per igual el judici final. Es un ball semblant a la “Moma i els set pecats capitals” tradicional en algunes localitats com ara Alcoi, Silla, València, entre altres...

La segona novetat serà l’estrena d’una nova peça musical creada per Francesc Tortosa qui du nom de “Campanes de la Sibil·la”, per primera vegada, el campanar mòbil de la Colla de Campaners pren notes musicals per interpretar aquesta nova peça a meitat de l’actuació i que durarà entorn als tres minuts. “Campanes de la Sibil·la” trencarà el ritme normal de tots els anys, ja que fins ara s’han interpretat diferent tocs de les comarques centrals valencianes. Per a nosaltres li prenem protagonisme al fet ja serà la primera vegada que les campanes Missalgar, Mallaura, Benarrai i Benicadell formen part del mon musical amb partitura des de que es van crear el 1999. la peça estarà interpretada per la Colla de Campaners baix la direcció de Joan Rafael Garcia i Enrique Tortosa.

Des d’aquestes línies volem convidar a tot el públic en general a gaudir d’aquest Cant i agrair de tot cor a totes aquelles associacions musicals participants en l’acte de caràcter comarcal en especial atenció a la Parròquia de Santa Maria.


- Presentació de l’Audiovisual “Sant Carles Borromeo, el campanar i les seues campanes, un abans i un després”.


El proper divendres 23 de desembre a les 20’00 hores i a l’Església Parroquial de Sant Carles tindrà lloc la presentació del DVD “Sant Carles Borromeo, el campanar i les seues campanes, un abans i un després”.Es tracta d’un audiovisual on es recull tota una bibliografia històrica de l’església des de la seua fundació així com el campanar, a mes, s’il·lustra tot el procés de restauració del campanar i les campanes amb imatges de la baixada i pujada dels bronzes, l’obra de restauració al campanar, el procés de restauració i fosa de les campanes als corresponents tallers prenent especial atenció a tots els actes que es van realitzar els passats mesos de maig i juny amb motiu d’aquesta efemèride.

La realització d’aquest DVD que du a terme mes de quatre mesos de feina, investigació i treball està patrocinat per Caixa Ontinyent i s’ha realitzat com a fons benèfic per la restauració del campanar i les seues campanes. Estarà a la venda al preu de cinc euros des de la seua estrena. Des de la Reial Parròquia de Sant Carles i la Colla de Campaners d’Ontinyent donem gran importància al fet ja que amb tan sols cinc euros contribuirem a l’ajuda de la restauració del campanar tenint un gran element històric per al record. Convidem a tot el públic en general a l’acte de presentació on es projectarà per primera vegada amb l’assistència de les diferents autoritats locals sota el suport de Caixa Ontinyent.


Més informació: http://www.ontinyent.ws

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org