NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 20 d'abril de 2024 | Oda    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Qui és mereix ser l'home dels nassos de Granollers 2005?
Informa: Anònim, Colla dels Blaus de Granollers
Dilluns, 19 de desembre de 2005 a les 20:54


Granollers (el Vallès Oriental) - L’Home del Nassos 2005 és un concurs organitzat per la Colla dels Blaus de Granollers per tal de premiar a aquella persona de Granollers que hagi destacat, en positiu o en negatiu durant l'any. La votació popular finalitza el 27 de desembre i es sortejarà un cap de setmana a Andorra per a 2 persones amb entrada general a Caldea.


L'home dels nassos és un personatge mitològic català que té tants nassos com dies té l'any. Només se'l pot veure, però, el trenta-u de desembre, o cap d'any.Tradicionalment, se sol explicar a la mainada que en aquest dia surt l'home dels nassos, una persona que té tants nassos com dies té l'any. Els nens s'imaginen un personatge estrafolari amb 365 nassos a la cara, sense pensar que el 31 de desembre a l'any li queda només un dia per acabar. Per arrodonir la broma, se solia dir als nens que se l'acabava de veure passar per algun carrer proper, per tal que correguessin a veure si el podien trobar. També hi havia qui creia veure'l a les canonades de l'aigua i així ho feien saber a les criatures.

Des de la Colla dels Blaus de Granollers hem volgut recuperar aquesta tradició perduda a la nostra ciutat i per això vam proposar l’organització del concurs de l’Home del Nassos 2005.
Per fer-ho, com vam anunciar a principis de gener en roda de premsa, hem recollit totes aquelles accions u omissions, declaracions, fets o similars que hagin realitzat persones (homes o dones) o institucions (públiques o privades) de Granollers durant l’any i que responguin a l’expressió popular: quins nassos! (tan en positiu com en negatiu).

D’aquí han sortit els següents candidats i candidates a Home dels Nassos de Granollers 2005:

1. Toni Cumella (ceramista). Elaboració de la ceràmica del sostres del mercat de Santa Caterina a Barcelona. Creació de 200.000 peces hexagonals de color groc, taronja i vermell per a la teulada.

2. Club Natació de Granollers, CNG. Omissió de les fuites d’aigua a la piscina municipal de Granollers durant la greu situació de sequera.

3. Club Balonmano Granollers. Creixement i progrés del club. Implicació del handbol a/i amb la ciutat. Organització del torneig internacional Granollers Cup. Organització del campionat europeu de veterans. Millor cantera de l’estat.

4. Assemblea de Resistències. Okupació “express” d’unes hores en una casa del barri Congost.

5. Col·lectiu L’embut. (+de 20 joves de 18 a 25 anys) Premi Net Reporter (periodisme digital) a la millor publicació digital juvenil. www.embut.com. Plataforma d’escriptura, poesia, crítica. (una espècie d’artistes incívics amb l’escriptura).

6. Associació de Propietaris de Palou. Oposició al POUM i reivindicació de convertir en urbanitzables les zones rurals i canviar el blat pel totxo.

7. Policlínica. La junta col·loca a l’entitat sanitària en una greu crisi econòmica que provoca la intervenció de la Generalitat per a desencallar la situació.

8. Aleix Espargaró (pilot de moto, 15 anys). Després de ser campió d’Espanya en 125cc, debuta en el Mundial de motociclisme en la mateixa categoria.

9. Roca Umbert. Centre de Cultura Popular i Tradicional. Esperat des del setembre de 2005,les entitats tenen les maletes fetes des de l’octubre (i al carrer amb aquest fred!) i ens diuen (de moment) que fins al març de 2006 no el tindrem.

10. Joan Negre (escriptor novell, 26 anys). Llibre “La funesta ideologia”, primer llibre i primer premi. Premi Novel·la Curta Just Manuel Casero.

11. Eulàlia Canal (escriptora i psicòloga). Llibre “Qui enviava petons a l’Estrella?”. Premi Narrativa Infantil Ciutat d’Eivissa.

12. Col·lectiu Atletes de Fons, CAF. Organitzadors de la Mitja Marató Granollers-Les Franqueses-La Garriga. Trajectòria ascendent de La Mitja. Gran tasca d’organització, difusió i dinamització, situant-la en una cursa important dins del calendari català.

13. Joan Garriga (Historiador). Llibre “Franquisme i poder polític a Granollers. 1939-1975”. Gran tasca de recerca i contrast de dades. A la vegada gran tasca de defensa i argumentació contra els atacs i contrainformacions rebuts per explicar la realitat.

14. Fira de l’Ascensió de Granollers. Un altre any de transició. Manca de dinamització. Davallada del sector d’automoció. Imatge del cartell i publicitat fora de lloc. No utilització dels gots reutilitzables com a la Festa Major.

15. Amics dels Capgrossos i Gegants de Granollers. Aprofiten una sortida a Santurtzi (Euskadi) per estrenar els vestits nous dels Gegants de la Ciutat, en lloc de lluir-los i mostrar-los a Granollers.

16. Francesc Cano (Periodista). S’ha destacat per articles molt polèmics a la seva columna del 9nou. Especialment en la seva crítica als okupes o radio 7 Vallès.

17. Ramón Aumedes (Geganter). Per la seva resistència a abandonar el local que ocupa a Can Comes i la defensa de la petita indústria i l’artesania al centre de la ciutat.

Durant el mes de desembre es difondran els candidats i candidates i a partir del 12 de desembre, i fins el 27 del mateix mes, obrirem a la ciutat una votació popular (a través del correu blaus@blancsiblaus.org, d’una urna instal·lada al vestíbul de l’Ajuntament i de l’apartat opina de la pàgina web www.blancsiblaus.org)  per a que tots els granollerins i granollerines puguin triar l’Home (o dona o institució) dels Nassos 2005.

En aquesta votació, en la que demanem que només es voti un cop, es sortejarà entre els participants un cap de setmana a Andorra per a dues persones amb entrada general a Caldea per gentilesa de Viatges Montcar, patrocinador del concurs.

El lliurament del títol d’Home dels Nassos es farà en un acte solemne a la Sala Tarafa el dia 30 de desembre a les 20hores i serà un acte obert a tota la ciutat.

L’endemà, Granollers tindrà Home dels Nassos!

Més informació: http://www.blancsiblaus.org

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org