NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 26 d'abril de 2024 | Clet | Dia Internacional contra l'Energia Nuclear    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



La Setmana Medieval tindrà un nou espectacle sobre Martí l'Humà
Informa: Xavier Iborra, Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi
Dimarts, 7 de febrer de 2006 a les 16:52


MONTBLANC (CONCA DE BARBERÀ) - El passat dissabte dia 4 de febrer, dins de la gala de l'elecció de la Princesa i Sant Jordi, l'Associació Medieval va aprofitar per presentar públicament els actes de la propera Setmana Medieval, que es farà del 21 al 30 d'abril a la vila ducal.


Una de les novetats importants és que els tradicionals "museus de cera", aquest any es convertiran en ecenificacions en moviment, representant com cada any les escenes cotidianes, pero amb més vida que mai. A banda, aquest acte tindrà uns guies que faran un recorregut per tots els museus, explicant com era la vida en aquella época. Dins dels "museus", però, el més destacat és que s'hi incorpora un nou espectacle titulat "Vida i obra de Martí L'Humà, l'últim rei Català". Aquest espectacle es representarà a l'església de Sant Francesc, i serà el mateix monarca (que va ser també el 1er duc de Montblanc), qui explicarà la seva pròpia vida, amb l'ajut d'uns joglars que interpretaran cançons, i un muntatge audio-visual musical.

Una altra de les novetats destacades de la 19ena edició de la Setmana Medieval, és un concert en homenatge a la Mare de Déu de la Serra, en motiu del Centenari de la Coronació Canònica. Aquest concert serà solemne, amb tot el lluïment que caracteritza els actes de la Setmana Medieval, i servirà per a cloure la festa. En aquest concert hi actuarà la "Jove Orquestra Simfònica del Baix Llobregat", que interpretarà la "Llegenda de Sant Jordi; Cantata per a Narrador, oquestra i cor" de Raimón Romaní. La orquestra estarà també dirigida per el Mateix autor de la partitura.

Nous personatges a la Llegenda

La llegenda de Sant Jordi, que en les seves anteriors edicions ha anat millorant aspectes tecnics com ara el llum i el so, aquest any donarà un nou enfoc, amb una nova posada en escena, més teatral, que incorporarà dos nous personatges, dos joglars narradors, que explicaran al públic la llegenda basada en la d'Anna de Valldaura i Joan Amades. A més, la llegenda estrenarà un nou escenari, molt més gran que l'actual, i que aprofita part de la muralla natural com a element escenogràfic. Aquest nou escenari permetra que els actors tinguin més amplitut d'actuació, i fins i tot la incorporació de nous elements escènics.

Joglars, alcavotes i sopar medieval

El concurs de Joglars arribarà a la seva quarta edició dins de la propera Setmana Medieval. S'espera que hi hagi una bona participació de grups de joglars, despres de l'éxit de la anterior edició. Hi hauran tres premis de 1.500, 600 i 300 euros, i dos accèssits de 100 euros cadascun. Per apuntar-se, cal fer la solicitut abans del 31 de març. També es faràn les representacions del Judici al Cavaller i a l'Alcavota i de les Homilies den Bertran, i el grup teatral "Epa! Juglares Joaquinianos" acturaran dins els sopar medieval.

Campament Medieval i Dracum Nocte

Aquest any es repetirà el campament Medieval, que incorporarà un seguit de jocs i tallers infantils per a la quitxalla. Es preveu que el campament millorarà la seva infraestructura respecte l'anterior edició. Per altra banda, el Dracum Nocte repeteix cartellera, i seran Saurom, Lándevir i No Apto els grups que actuaran en el concert. Cal dir que Saurom han tret disc nou al mercat, que inclou una cançó homenatge a la festa, titulada "Dracum Nocte" i que el grup de Cadiz vindrà a presentar expressament a Montblanc.

Més informació: http://www.setmanamedieval.org

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org